CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De letste 11 P&A’s (deel 6)

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 6 komt …

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 6 komt Metwaldus de 39e uit het jaar 2002 aan het woord. Chantal Heuvels was destijds Metwaldus de 39ste. Samen met adjudant Debbie Knikkink gingen ze samen voorop in de polonaise en vierden ze het karnaval onder het motto: "Wi’j swingen d’r op los". Wij wensen u veel leesplezier.

METWALDUS DE 39e

De Swingsisters in actie.....
Ibe komt als de nieuwe vaandeldrager in de tuin van Chantal aan. Chantal Heuvels en Debby Knikkink zitten op barkrukken en Rick wil graag op schoot bij zijn moeder. Debby doet het strikje van Ibe nog even netjes voor de film. Deze dames swingenden er op los in 2002 met hun eigen hitsingel "Het Bestuur" welke ook op de jubileumdvd te zien en horen is.
(I=Ibe, C=Chantal, D=Debbie)
I: "2002 was volgens mij het eerste jaar in de historie dat we geen heren op het podium hadden en niet één maar meteen twee dames. Om met de deur in huis te vallen. Wat is jullie het meest bijgebleven?"

D: "De reacties, overal waar we kwamen, dat het twee vrouwen waren. Mensen hadden wel zoiets van ééntje, maar twee vrouwen tegelijk? "
I; "Ik kan me nog wel herinneren dat we dachten: twee vrouwen, past dat wel bij de Metworst? Maar iedereen vond het toppie! W’j Swingen d’r op los. Hoe zijn jullie bij dit motto gekomen?"
I: "Hoe zijn jullie gepresenteerd?"
C: "Als Sumo worstelaars. Dat was gebaseerd op het jaar ervoor. Toen waren er twee wat stevige mannen waar je niet omheen kon."

D: "Ja, we dansen allebei graag."

De dansmariekes in actie tijdens het bewind van Prinses Chantal en adjudante Debbie...

D: "En dat hadden we ook op onze pakken. Het was ontzettend warm. We deden een soort striptease achter een scherm voordat we opkwamen. We wilden niet de gewone capes om. We wilden natuurlijk wel wat anders dan anders. We hebben toen onze eigen kleren gekocht."
I: "Hadden jullie wel de gewone steken op?"
De dames hebben de lady steken onder het stof vandaan gehaald en zetten ze op…
D: "We hadden altijd een speciale manier om de steekjes op te zetten, want we wilden geen elastiekje onder onze kin. Normaal deden we dit voor de spiegel."
Rick: Mama, hij past niet! Te klein"

I: "Drank en mannen, is er een relatie tussen drank en vrouwen?"
C. "Nee, wij dronken altijd netjes cola maar altijd wel iets aangelengd."
I: "Dus de naam Safari-Duo is niet voor niks ontstaan?"
C. "Dat jaar was er een hit van Saffri-Duo, maar wij waren dus het Safari-Duo."
I: "Wat is het meest bijzonder wat jullie is overkomen dat jaar?"
D: "Sowieso op de wagen. Dat was echt super. Het ergste vond ik dat we het jaar erna niet meer op de wagen mochten. Je stond heel hoog op de wagen."

C. "En steeds zwaaien naar iedereen."
D: "Dat vond ik echt super, en met de muziek en alles."
C. "En de zaterdag ervoor toen hadden we nog de rondgang met de Prinsen en de Marianierskapel op een platte wagen. Ik weet nog dat Koen zich afvroeg of we nog wel thuis zouden komen. Want toen waren we echt erg dronken, maar toen begon het eigenlijk pas."
D: "We hadden wat meegenomen voor op de wagen, Flügels en zo, en iedereen van de Marianierskapel dronk ook gezellig mee, dus we hebben nog wat bij moeten halen."
C. "We hadden ook muziek instrumenten gekregen om mee te spelen. En ik, met mijn bekkeninstabiliteit speelde natuurlijk op de bekkens."
I: "Hebben jullie nog een advies voor de jubileum Prins of Prinses?"
C. "Gewoon genieten."
D: "Alles over je heen laten komen. Het was voor mij ook totaal onbekend. Ik wist echt niet wat er ging gebeuren. Laat het gewoon over je heenkomen, dan heb je de mooiste karnaval. Echt waar!"
I: "Ik heb de vraag nu drie keer gesteld: alle drie de keren hetzelfde antwoord."