CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De letste 11 P&A’s (deel 5)

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 5 komt …

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 5 komt Metwaldus de 38e uit het jaar 2001 aan het woord. Roy "Lee" Jansen was destijds Prins Metwaldus de 38ste samen met zijn adjudant Peter "Wiggle" Arentz gingen ze voorop in de polonaise en vierden ze het karnaval onder het motto: "Um ons ku’j niet umhen". Wij wensen u veel leesplezier.

METWALDUS DE 38e

Voor het volgende interview poetst Ibe buiten nog even de foto op die hij binnen in ’t Molentje gevonden heeft en doet “de truc met de roodwitte zakdoek”. Inmiddels komt Roy aanfietsen op zijn oude scheepswrak. Peter zit binnen al gemoedelijk een bakske koffie te drinken. Wetende wat het komende karnaval te gebeuren staat.
(I=Ibe, R=Roy, P=Peter)
I: "Roy Janssen en Peter Arentz, oftewel Lee en Wiggle onze prins en adjudant in 2001. We staan hier nu bij het Molentje. Lee, hoe kom je nou bij zo’n adjudant?"
L: "Eigenlijk op aanraden van een kameraad van mij, Bennie Verlangen. Peter en ik zaten in die tijd nog wel

eens in de kroeg, vrijdagmiddag vanaf een uurtje of 5 en toen zei Bennie, je moet Peter nemen, dat is een goeie. Dus toen ik dat meldde bij Jos en Ibe, zei Ibe: Peter Arentz die ken ik helemaal niet. Is dat eigenlijk wel iemand voor bij de karnaval? Nou zei ik, da’s een hele goeie, een betere kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Daar heeft Peter eigenlijk nog wel een leuke anekdote over."
P: "Ik zat op kantoor toen Lee mij belde of ik adjudant wilde worden. Ik was nogal overdonderd, ik vierde altijd wel karnaval bij het Centrum maar voor de rest deed ik er eigenlijk nooit zoveel aan. Maar goed ik heb er even

over nagedacht en toen heb ik Lee mijn jawoord gegeven. OK zei Lee, dan ga ik Ibe Bongers bellen. Maar ik ken Ibe Bongers eigenlijk niet zo goed, ik had er in ieder geval geen gezicht bij. Even later hadden we een bruiloft en we staan een paar biertjes weg te tappen komt er een kerel naast me staan en die zegt ineens heel zachtjes in mijn oor: Ik ben Ibe Bongers."
I: "Ja, dat klopt dat was op een bruiloft bij De Heereboer in Zeddam."
I "Dan zie ik nu het motto: Um ons ku’j niet hen. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar hoe is dat ontstaan?"

P: "Ja, dat weet ik niet meer precies, ik weet eigenlijk niet wie van ons er op kwam."
L: "Ik denk dat we een beetje naar ons zelf hebben gekeken."
P: "Het zou er iets met ons postuur te maken kunnen hebben."
I: "Terugkijkend op 2001. Wat schiet jullie het eerst te binnen over dat jaar?"
L: "Ik weet nog wel dat mijn kameraden er op de 11e van de 11e waren. Ze hadden allemaal een T-shirt aan met mijn kop helemaal verbouwd en daaronder een 06-nummer."
P: "Onze opkomst vond ik mooi, met die hoeden."

L: "De teleurstelling bij de Bult, want van wagenbouwen is dat jaar niet veel gekomen."
I: "Hoe zijn jullie gepresenteerd?"
I: "Op de 11e van de 11e hebben wij eerst samen opgetreden. Ik heb mijn bijnaam Lee niet voor niks, we hebben opgetreden als Lee en Anita Meier met het nummer Run To Me. Peter was Lee en ik was Anita. Later op de avond hebben we nog een optreden gedaan en toen bleek dus dat wij de nieuwe prins en adjudant waren."
P: "Terugkijkend is me wel bijgebleven dat je ineens midden in zo’n vereniging zit en

als je dan ziet wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren om er iets moois van te maken, dat had ik eerder eigenlijk nooit zo in de gaten. Dat heeft indruk gemaakt, dat vond ik heel mooi."
L: "Die tijd dat je er naar toe leeft en de voorbereidingen dat vond ik eigenlijk mooier dan die vier dagen. Want die vier dagen, dat is een roes, dat gaat zo snel voorbij."
I: "Hebben jullie nog een tip voor de jubileum prins en adjudant?"
L: "Geniet!"
P: "Ja, laat je niet teveel leven, maar geniet inderdaad want het is een unieke ervaring…."