CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De letste 11 P&A’s (deel 2)

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 2 komt …

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 2 komt Metwaldus de 35e uit het jaar 1998 aan het woord. Gerwin Vreeman was destijds Prins Metwaldus de 35ste samen met zijn adjudant Jurgen Helming vierden ze het karnaval onder het motto: Hoe voller hoe doller! Wij wensen u veel leesplezier.

Metwaldus de 35ste
I= Ibe, G=Gerwin, J=Jurgen

Gerwin Vreeman en Jurgen Helming treffen we al biljartend in ’t Molentje aan. Tijdens het interview wordt er gewoon doorgespeeld. Een enkele keer gaat het mis en dit levert hilarische momenten op.
I: "Tien jaar geleden waren Gerwin en Jurgen Prins en Adjudant. Gerwin hoe is het verhaal achter het feit dat Jurgen jouw adjudant is geworden?"
G: "Ik werd op een zaterdagavond opgebeld door Wim Veenhuizen, aansluitend heb ik Jurgen gebeld, maar die geloofde niet veel van het hele verhaal."

J: "Ik dacht die heeft gezopen."
G: "Jurgen zei: als je binnen een half uur hier bent op de fiets dan geloof ik je. Dus ik ben op de fiets naar Gendringen gegaan, waar hij toen nog woonde en die avond is alles rondgekomen. Op een gegeven moment kwam Wim met de kroketten binnen en hij was helemaal blij."
I: "Jullie hebben dat jaar schitterende onderscheidingen gemaakt. Hoe kwam jullie op het motto: Hoe Voller Hoe Doller?"
J: "Daar was een zéér lange avond aan vooraf gegaan, met veel drank erbij. Ook het hele Bestuur was aanwezig. Er kwamen veel motto’s voorbij, maar niet één was de juiste. Er kwam een motto van de bejaarden voorbij "Hoe older hoe doller", maar dat vonden we niet echt van toepassing omdat wij nog vrij jong waren, in tegenstelling tot nu. Maar goed de avond vorderde, en de nodige drank vorderde ook. Ik zal het maar bij naam en toenaam noemen, Gerard Pothof had iets te diep in het bekende glaasje gekeken en die sloeg op een gegeven moment letterlijk zijn borrelglaasje stuk en toen zei hij: Hoe Voller Hoe Doller en zo zijn we aan ons motto gekomen."
I: "Terugkijkend op jullie jaar, wat is jullie het meest bijgebleven, wat was er bijzonder in dat jaar?"

G: "Heel veel dingen, we hebben prachtig karnavalsjaar gehad met heel veel hoogtepunten. Zoals het binnenhalen van de Marianierskapel. Rob Donderwinkel wilde ook wel eens iets bij De Metworst gaan doen en met de kerst is dat op gang gekomen. Hij vroeg of wij dan ook wilden zingen. Na heel veel repetities en oefenen in de peuterspeelzaal en in het MAVO gebouw kwamen wij op de pronkzitting met de Marianierskapel op de proppen."
J: "En met een mooi nummer; Karnaval Bij De Metworst. Jullie hebben nu met het jubileum een mooie CD opgenomen, maar jullie hebben ons niet gevraagd, dus wij staan er niet op. We waren wel de eersten, die een lied uitbrachten. Maar gelukkig staan de Legends wel op de CD, een nummer dat we in 2000 hebben opgenomen."
I: "Kunnen jullie even een stukje zingen? Maar nu ff serieus, jullie hebben toen al een nummer opgenomen?"
G: Nee we hebben het nooit opgenomen, maar het was een liedje op de wijze van Pipi Langkous en ging als volgt: "Ik ben Prinsje Gerwin, lalalalala."
J: "Ja stop maar, we hebben het toen bij diverse gelegenheden, te pas en te onpas, al gezongen."

G: "We hadden het geluk dat Tonnie prins bij de Foekepot was, en die was nogal muzikaal en overal waar we samen optraden moest er ook gezongen worden. Het was zelfs zo dat tijdens het optreden in de sporthal onze microfoon werd uitgezet zodat allen Tonnie nog maar te horen was."
I: "Hebben jullie nog een tip voor de 45e prins en adjudant?"
G: "Nee."
J: "Blijf jezelf, laat je niet teveel sturen door het Bestuur, gewoon je eigen gang gaan."