CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De column van Piet; nr. 5 jaargang 2006/2007

Beste Karnavalisten,

Zoals u in mijn vorige column hebt kunnen lezen zijn het drukke dagen voor de karnavalist in hart en nieren. En ook de lever krijgt er de komende weken…

 

Beste Karnavalisten,

Zoals u in mijn vorige column hebt kunnen lezen zijn het drukke dagen voor de karnavalist in hart en nieren. En ook de lever krijgt er de komende weken flink van langs. Maar alle organen kunnen gelukkig in het zwarte gat dat volgt op de karnaval weer goed herstellen in afwachting van alweer een hoop vervolgactiviteiten waar Silvolde zo rijk aan is. Maar dat is voor later.

Voorlopig draaien alle voorbereidingen voor de komende pronkzittingen en karnaval op volle toeren. Mijn baas vraagt rond deze tijd ook altijd waar ik drukker mee ben, het werk waarvoor hij mij betaald of “dat vrijwilligerswerk voor dat Zillewoldse feestvolk”.


Columnist Piet

Persoonlijk prefereer ik toch dat laatste. Zojuist ben ik nog even samen met onze Minister van Informatie bij de dansmarietjes langs geweest om alvast een tipje van de sluier op te lichten over het openingsnummer tijdens de pronkzittingen. Zij hebben tenslotte een belangrijk aandeel hierin. Het wordt echt spectaculair, alleen hierom al mag u de pronkzitting niet missen. De kaarten zijn echter nog slechts schaars verkrijgbaar dus wees er snel bij. En denkt u aan de dress-code: Rood/Wit!

Zoals ik al schreef in mijn vorige column ben ik vorige week op uitnodiging van Zijne Eminentie Paus Benedictus XVI in Vaticaanstad op bezoek geweest. Dat is toch een bijzondere ervaring kan ik u mededelen. Uiteraard had ik volgens Oud-Hollands gebruik een fraai boeketje bloemen meegenomen voor Ratzi (ja, ik mag nu Ratzi zeggen). Echter in plaats van het verwachte “bedank voor die Blumen” kreeg ik een toch vrij onverwacht weerwoord. Hij vroeg of “julie Ollanders in plaats van altaid die scheiss Blumen nicht mal ein Kaste Bier mitbringen konnte”. Tsja, het blijft tenslotte een Duitser……daar doet die jurk niets aan af. Maar het was een gezellig bezoek, en we hebben ‘die Blumen’ nog flink buiten gezet samen met een paar van zijn Kardinalen. Een paar daarvan zouden in de Raad van Elf niet misstaan. Trouwens, dat het gezellig stappen is met Ratzi, is op de foto in mijn vorige column maar al te goed te zien. Zo’n ochtendmis opvoeren op het Sint-Pietersplein is dan wel erg vroeg. Ben benieuwd hoe het daar met Kerstmis tekeer gaat.

Vorige week heeft onze eigen Metwaldus nog een prachtig optreden verzorgt op de pronkzitting van karnavalsvereniging de Timp in Megchelen. Het werd vooraf nog best even spannend, daar Metwaldus maar niet kwam opdagen. Erik ter Voert werd nog gebeld of Metwaldus daar niet toevallig aan het schap hing, Erik ter Voert belde mij of ik wist waar Metwaldus uithing. Echter alles is op zijn pootjes terecht gekomen. Hij bleek om 20.20 uur al aanwezig te zijn, terwijl zijn optreden stond gepland voor 20.40 – 45. Niet geheel toevallig overeenkomstig zijn succesvol vertoonde typetje als Soldaat van Oranje. Ik was er zelf niet bij, maar wat ik ervan gehoord heb was het een mooie en gezellige pronkzitting. Tip voor volgend jaar.

 

Met vriendelijke karnavalsgroet, deur Dik en Dun,

 

Piet