CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De column van Piet; nr. 4 jaargang 2006/2007

Beste Karnavalisten,
Zo als ik jullie al beloofde enkele weken terug zou ik mijn licht laten schijnen over tal van zaken die de voor het komend karnaval van belang konden zijn. Deze week echter…

Beste Karnavalisten,
Zo als ik jullie al beloofde enkele weken terug zou ik mijn licht laten schijnen over tal van zaken die voor het komend karnaval van belang konden zijn. Deze week echter had ik helaas weinig tijd.

Om ook voor het komend karnaval een heldere kijk op de zaak te kunnen hebben was ik deze week uitgenodigd voor een heuse audiëntie door onze vader der vaders, Paus Benedictus XVI, dit overigens geheel onverwacht.

Vanwege het feit dat hij op deze website heeft gelezen dat Prins Metwaldus de 44e was geïnstalleerd dacht zijne excellentie dat reeds nu al het jubileumjaar van start was gegaan.


Onze columnist Piet op het Pauselijk bordes met op de achtergrond duidelijk zichtbaar Paus Benedictus XVI

Hij dacht er goed aan te doen mij hoogst persoonlijk de zegen en felicitaties voor alle Metworsten, maar natuurlijk ook voor alle Silvoldenaren over te brengen.

Dus u begrijpt het al. Deze week stond geheel in het teken van het Pauselijk bezoek waarbij de diverse Zillewoldse aangelegenheden even aan mijn scherpzinnige neus voorbij gingen. Echter was ik van mening dat ik u als trouwe lezer eigenlijk een bewijs van mijn afwezigheid moest kunnen tonen. Voor een dergelijk bewijs grijpt men heden ten dage al gauw naar de digitale camera. Vandaar dat je bij zo’n bezoek de fotocamera eigenlijk al niet thuis kunt laten liggen.

Om de geloofwaardigheid van mijn excuus derhalve kracht bij te zetten, heb ik de persoonlijk assistent van Benedictus gevraagd mij met de excellentie op de foto te zetten. Deze foto (zie hierboven) is afgelopen zondag genomen tijdens de heilige mis op het St. Pietersplein alwaar Benedictus voor duizenden gelovigen zijn zegen uitsprak voor alle Silvoldenaren. Benedictus vroeg aan mij namens hemzelf alle Zillewoldsen en overige belangstellenden een schitterend en gezellig karnaval toe te wensen. Bij deze!