CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De column van Piet; nr. 3 jaargang 2006/2007

Beste Karnavalisten,
Vorige week vrijdag is, zoals ik in mijn vorige column al schreef, een 16 mans/vrouws delegatie naar de pronkzitting van de Rot/Weissen in Köln geweest. Wat ik ervan…

Beste Karnavalisten,

Vorige week vrijdag is, zoals ik in mijn vorige column al schreef, een 16 mans/vrouws delegatie naar de pronkzitting van de Rot/Weissen in Köln geweest. Wat ik ervan gehoord heb is deze middag/avond uitstekend bevallen.

Weerboer van ’t Oosten Gerrit had wat moeite om een parkeergarage te vinden die hoog genoeg was om binnen te kunnen rijden. Of hij mocht niet naar binnen vanwege de kleur van zijn bus, ook niet onmogelijk natuurlijk. Maar na een uitgebreide rondreis door Köln is ook dat weer goed gekomen.

En Metworst coryfee Wim Veenhuizen heeft weer een nieuwe vriendin erbij en staat in Köln nu bekend als “Kondome Opa”. Tsja, je kunt er nu eenmaal nooit genoeg bij je hebben.

Vanavond ben ik nog even op bezoek geweest bij de oefenavond van onze beide dansgardes. En ik kan u zeggen dat beide groepen dames de pasjes er al goed in hebben zitten. Na het gebruikelijke lawaai (bent u al eens in een kippenhok geweest?) werden de laatste in te studeren pasjes nog even besproken en geprobeerd. En ik ben er van overtuigd dat de dansjes er met de pronkzitting spectaculair uit zullen zien. Er is zelfs een consultante (Maike Alberts) ingehuurd om de dames de grondbeginselen van het jazzballet bij te brengen, dus u begrijpt dat ons heel wat moois te wachten staat!

Afgelopen zondag is de kaartverkoop voor de pronkzittingen gestart. Een bijzonder gezellige voorverkoop kan ik u zeggen, de laatste Metworsten togen pas tegen de avond richting huis. U begrijpt: De Metworst maakt zelfs van de kaartverkoop een feest! En vanavond heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de zaterdagavond vrijwel uitverkocht is en dat het met de vrijdagavond ook al behoorlijk op schiet. Het ziet er derhalve naar uit dat we 2 uitverkochte pronkzittingen zullen hebben dit jaar. Voorwaar een mooi resultaat en uiteraard doen we onze uiterste best uw vertrouwen niet te schaden. De aankomende weken zullen we u natuurlijk nog een en ander over deze avonden vertellen, evenals over de diverse activiteiten tijdens het karnavals weekend. U kunt alles blijven volgen via deze website.

Over websites gesproken, ik werd getipt dat de website van de rood/blauwen ook een stuk kleurrijker is geworden. Er staan dit jaar al meer nieuwe berichten op dan alle jaren daarvoor tezamen. Voor een groot deel over onze Prins Metwaldus en zijn Adjudant, maar je moet je nieuws toch ergens vandaan halen. Nu die blauwe gloed er nog af, dan gaat het helemaal de goede richting op. Maar alle gekheid op een stokje: de Persoplichter van de Foekepot is erg actief en dat is mooi. Hij gaat zelfs zover in zijn ijver dat hij er een blauw (natuurlijk!) oog aan overgehouden heeft constateerde ik deze week tijdens de vergadering van de Vastelaovendpos. Hoe dat komt kunt u hem over enkele weken zelf vragen, als goed Persoplichter heeft hij er vast een kleurrijk verhaal bij.

Met vriendelijke karnavalsgroet,

Piet