CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De column van Piet (deel 1)

fallback image post metworst

De column van Piet;
Nummer 1 jaargang 2007/2008                 
Beste Karnavalisten,
Hoera! We mogen weer!

De column van Piet; nr. 1 jaargang 2007/2008
Beste Karnavalisten,
Hoera! We mogen weer!

De website is online, de Zillewoldse kermis is weer geweest en het soest en broest weer van alle kanten bij de Metworst. Hoewel de afgelopen zomermaanden diverse Metworsten toch behoorlijk druk zijn geweest met het aanstaande jubileumjaar, begint het nu traditioneel voor een hoop andere Metworsten nu ook een “bietje te kriebelen”. Ibe en Jos zijn tijdens de kermis weer belaagd en aangeklampt door tal van nieuwsgierigen: “He’je al un ni’je Prins en Adjudant?”. Louter ontwijkende en nietszeggende antwoorden waren hun deel, waarna met achterdochtige blik de aftocht geblazen werd, uiteraard eerst na het samen nuttigen van een heerlijk glas gerstenat.
Om daarna met argusogen te volgen met wie Ibe en Jos vervolgens allemaal stonden te praten.
Het juiste antwoord zal nog even op zich laten wachten, op de 11e vd 11e weten met zijn allen meer!
Zoals gezegd, de jubileumcommissie heeft de hele zomer doorgewerkt en een prachtig en veelzijdig jubileum programma in elkaar gezet.Truus Helming en Marian Heuvels hebben de blaren op de vingers van het vele naaiwerk aan nieuwe capes voor de Prins

en Adjudant en de Raad van Elf.en Adjudant en de Raad van Elf. Marco en Koen hebben de website “ge-upgradet” , waarbij de regerend Prins en Adjudant tot hun ontsteltenis geconstateerd hebben dat zij reeds nu tot het archief zijn gedegradeerd.
De wagenbouwers hebben hun eerste “bouwvergadering” alweer achter de rug en de dansmarietjes hebben in de kelder van ’t Mölleke de eerste pasjes al ingestudeerd.
Diverse nummers zijn professioneel ingezongen, onder andere het door Roger en Anne-Marie geschreven jubileumlied. En tussen al die activiteiten door is er ook nog tijd geweest voor een bruiloftje links en rechts en een gezellige zomeractiviteit.
De tijd dat karnaval een strikt winterse aangelegenheid was ligt derhalve al ver achter ons. Het vergaderschema dreigt reeds nu al weer vol te lopen, maar we malen er allemaal niet om!
Het 44-jarig bestaan van de Metworst komt eraan en alle Metworsten willen hun steentje bijdragen. Het enthousiasme kent geen grenzen, het zal een prachtig jaar gaan worden, dat kan niet anders.

Ik wens u de aankomende tijd allen een mooie periode toe met veel voorbereidend “voorpretwerk” en giswerk aangaande de nieuwe Prins(es) en Adjudant(e) en wellicht komen we elkaar de komende tijd nog vaak tegen om de stand van de diverse zaken door te nemen.

Met vriendelijke karnavalsgroet, deur Dik en Dun,

Piet