CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De bouwers van de Prinsenwagen

De afgelopen weken zijn Metwaldus en zijn Adjudanten al enkele keren bij de familie van Lent op het erf gesignaleerd, alsmaar azend om een…

De afgelopen weken zijn Metwaldus en zijn Adjudanten al enkele keren bij de familie van Lent op het erf gesignaleerd, alsmaar azend om een blik op de aangepaste Prinsenwagen te kunnen werpen. Afgelopen zaterdag, bij het Prinselijke bezoek aan de Held op Sök hadden de hoogheden de eer om de afgebouwde combinatie van de Prinsenwagen als eerste te mogen aanschouwen. De heren bouwers, Paul van Lent, Leo Vreeman en Bert Luiten, blijken al sinds september bezig te zijn met de uitbreiding van de Prinsenwagen.

Het begin van een zelfrijdende Prinsenwagen...
FF poseren voor de camera...

Hierboven ziet u het uitgangspunt van de uitbreiding, een vreemd uitziend trekkend voertuig, waarvan de redactie de naam van het type voertuig niet blijkt te kennen, het stelletje leken. De heren bouwers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit voertuig te voorzien van een bij de Prinsenwagen passende ombouw en zijn daar bijzonder goed in geslaagd. Op de nu zelfrijdende Prinsenwagen is er nu ook plaats voor de dansmariekes van De Metworst, hetgeen de uitstraling van de Prinsenwagen natuurlijk alleen maar ten goede komt. Ja, als Prins en adjudanten raak je op de Raad van Elf natuurlijk ook snel een keer uitgekeken…..

Nee, voor de dames is er nu volop plek op de Prinsenwagen, met voldoende ruimte om lekker te swingen en te feesten. Dat zal een dolle boel worden. En de chauffeur zit er gezellig midden tussenin……. Niet geheel toevallig zal bouwer Bert de chauffeur zijn tijdens de optocht want "ut is best lastig sturen dat ding, dat mot echt iemand met ervaring doen". Ja Bert, dat geloven wij graag! Naar verluidt hebben CEO Ibe en Minister van Schriefwark Jos ook naar een plek op de wagen gesolliciteerd. Maar een plek op de Prinsenwagen, dat moet je natuurlijk eerst verdienen. Van jullie beiden een bak bier en een doos flügel Jos en Ibe, dan komen jullie een heel eind. Want voor niets gaat de zon op, ook bij De Metworst.

Een blik op het nieuwe deel van de Prinsenwagen
Trots poseren de hoogheden van De Metworst bij

En ook hier geldt: onderaan beginnen! Dat betekent dus onderaan bij de ingang van de Prinsenwagen, om de overige passagiers veilig op en van de wagen te loodsen. Maar dat is beide heren wel toevertrouwd. Kortom, het wordt een gezellige boel op de wagen. De foto’s hebben wij natuurlijk zorgvuldig geselecteerd, om al niet teveel van de wagen te laten zien. Want het moet natuurlijk voor de toeschouwer nog wel een verrassing blijven wat er tijdens de optocht de bocht om komt. Als zal het geluid al vast wel van veraf te horen zijn, daar zal DJ Ruud wel voor zorgen. Het wordt bij voorbaat al een geweldige optocht……….mede dankzij de heren bouwers van de Prinsenwagen. HULDE!