CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De biecht….

De biecht….

De biecht. De biecht komt voor in kerkelijke sferen maar uiteraard ook in ons dagelijkst leven. Wie gebruikt de spreuk: "Now biecht  oar's op dan!" niet in zijn vocabulair? Nou dat deed Prins Metwaldus deze dag ook. Tijdens de succesvolle oliebollenverkoop van zaterdag 7 december 2013 nam Metwaldus hoogst persoonlijk de biegt af op de "heilige grond" van de weerboer van het oosten Gerrit Vossers. In Metworstkringen beter bekend als Metwaldus de 43ste. 
 
Prins Metwaldus de 51ste wou zeker weten hoe Gerrit stond ten opzichte van het merk John Deerne, en dan wel het specifieke type 6230. Gerrit, sinds kort een bekende Nederlander met zijn optreden in het TV-programma De Wereld Draait Door, zou een filmpje in scene hebben gezet om zo landelijke bekendheid te genereren. Metwaldus wilde daar uiteraard het fijne van weten.   

Met adjudant en gevolg toog Metwaldus naar de plaatstelijk bekende Lichtenberg, zette een stoel neer en sommeerde Gerrit te gaan zitten. Met de woorden "Now goa ik ow de biegt afnemmen, kleurde Gerrit enigzins rood. Metwaldus riep zijn adjudant met de woorden "loat moar kommen". Een verbaasde Gerrit zag een John Deerne aankommen met achter het stuur de Adjudant van Metwaldus de 51ste. Gerrit glunderde plots, "Kiek een John Deerne en wel een 6230" riep Gerrit sontaan. Metwaldus was met deze biegt in zijn nopjes: "Hi'j sprik toch de woarheid, as ik zo noar um kiek is d'r an verslingerd" riep Metwaldus.

En daarmee was het in scene gezette gerucht van de baan! Waarvan akte! Zo vriendelijk als Metwaldus is wilde hi'j nog wel effe poseren voor een foto. Het gerucht gaat dat Gerrit deze foto inmiddels boven zijn bed heeft gehangen. Met tegenzin van zijn ega?