CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beuk d’r in in Leutekum!

fallback image post metworst

Het was natuurlijk al een rare gewaarwording. Het motto van 2009 van CV De Metworst maandagochtend groot in De Gelderlander.

In 2009 voerden 3 Berken de macht bij De Metworst. Naast Prins Metwaldus Bart Holthausen waren dat zijn adjudanten René Roordink en onze huidige voorzitter Peter Pruijn. Alle 3 woonachtig aan de Berkenlaan, ze hadden als motto "de beuk erin!" gekozen. Wat schetste onze verbazing, ook in Doetinchem bij De Umdraeyers wordt dit motto dit jaar volop gebruikt.

Onze Minister van Informatie ging undercover op onderzoek uit en liep al snel tegen de volgende schikbarende foto aan: Onze ex-voorzitter Ibe (toevallig ook woonachtig aan De Berkenlaan) loopt tegenwoordig bij De Umdraeyers in Leutekom rond. Hij niet alleen, ook de voorzitter van de roodblauwen loopt er vrolijk rond.

Volgens onze voormalige CEO is alles op Cruijfiaanse wijze logisch verklaarbaar: "Afgelopen zaterdag ben ik op studiereis geweest naar Durkum om ook hier eens de karnaval mee te maken. Maar tot mijn verbazing was naast Jacques Herb nog een meneer aanwezig die een rol speelt bij het Zillewoldse karnaval. Naast het gezamenlijk polonaise lopen op Durkums heilige grond werden we al snel ontdekt door de prinsencommissie van de Umdreayers. Veel wilde men in Durkum weten over het Zillewoldse karnaval. Zeg maar dat we een stukje ontwikkelingshulp vanuit Zillewold voor Durkum hebben geregeld, inclusief motto. Dit alles overigens op één voorwaarden dat Jacques Herb niet in Zillewold komt optreden, maar een danseres die deze avond ook aanwezig was."

(Gelukkig was deze avond ook een undercover fotograaf aanwezig die bijgaande foto heeft geschoten, waarvoor dank)