CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beslagdraaiers

We schrijven 19-12-2014, zo goed als een week geleden rond dit tijdstip stonden we aan het begin van de oliebollenveiling

We schrijven 19-12-2014, zo goed als een week geleden rond dit tijdstip stonden we aan het begin van de oliebollenveiling en een super geslaagde oliebollen verkoop zaterdag van onze Rood Witte Brigade de Metworst.
 
Daar waar Jos Brink zijn kroepoekje had en Peppie zijn Kokkie, zo hebben de bakkers van de Metworst hun beslagdraaiers. Na een periode  van chauffeur van dienst, werd ik gepromoveerd tot beslagdraaier zodat onze eigen Jos de Bakker zijn handen vrij kon maken voor andere bakkers werkzaamheden.  Dit heb ik uiteindelijk samen met  ad-interim  René Roordink opgepakt .
 
Daar waar anderen nog lekker warm in hun bedje aan het dromen waren wat de dag zou brengen stonden René en ik al om 5:uur gewassen en gestreken bij Jos de Bakker op de stoep.
(Als u nu meent dat dit vroeg was dan vergist u zich. De meesten die aan het werk waren, waren  al vanaf 2:00 uur bezig.) 
Na een korte plechtige belofte van geheimhouding  werden René en ik deelgenoot van HET recept van de overheerlijke oliebollen die we deze dag zouden bakken.  Nadat alle ingrediënten bekend waren en ook in welke hoeveelheid konden we ons richten op het draaien van ons allereerste beslag van die dag.  De machine werd aan geslingerd en wij konden even een bakkie doen voordat we het beslag naar de bakkers konden brengen.
 
Vanaf dat moment liep het van een leien dakje de bakkersgaven aan wanneer ze de laatste emmer met beslag begonnen en wij zorgden dat er telkens nieuwe aanvoer zo af en toe was er een kleine vertraging aangezien mijn deelgenoot zich tussen het aanleveren van het beslag iets meer oog voor de overheerlijke glühwein had  (heb ik me laten vertellen, ik moest rijden dus mocht niet drinken) dan op tijd te vertrekken om de volgende batch te draaien. 

Rond half 3 werd het laatste beslag bij de bakkers aangeleverd  en was het beslag draaien voor ons ten einde en konden we ons opmaken om de laatste schoonmaakheden uit te voeren. 
Natuurlijk werd alles aan het einde van de dag bij onze Residentie het Molentje nog voldoende geëvalueerd en zelfs nog door mensen getracht het geheim van de Bakker te ontfutselen maar dit lieten wij natuurlijk niet toe.
 
Rest mij te zeggen dat ik Jos de Bakker wil bedanken voor zijn gastvrijheid en hopen dat we volgend jaar weer terug mogen komen want  Ut geet pas goed a’j ut samen doet.

 
Groeten Richard Bongers.