CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dalesje van alles

Het houdt maar niet op bij de Metworst, want de vereniging heeft er dit jaar nog een bestuurslid bij! 

Het houdt maar niet op bij de Metworst, want de vereniging heeft er dit jaar nog een bestuurslid bij!
En ook deze jongeman willen we graag wat uitgebreider aan u voorstellen. Deze carnavalist liep als 6-jarig jongetje al mee met de optocht en heeft nu nog steeds iets met de jeugd. Zo geeft hij 5 dagen in de week les op een basisschool in Waskupenstad en doet hij samen met Remco van Aken de jeugdprinsenbegeleiding bij de Jeugdcarnaval. Maar binnen de Metworst staat hij beter bekend als Minister van Algemene Zaken!
 
Graag stellen wij aan u voor: Minister MacDales, of te wel; Lars Dales! Na jaren bij de Jeugdcarnaval is hij benaderd om de Metworst te ondersteunen. En nu zit hij hier met veel plezier in ons bestuur. Maar Algemene Zaken, wat houdt dat eigenlijk in? “Ach, de titel zegt toch al genoeg! Gewoon; van alles en nog wat…” was Lars zijn antwoord op deze vraag. Maar wel beloofde hij eerlijk zijn plichten te verdelen tussen de Jeugd en de Metworst.
 
Dat Lars goed is in ‘van alles en nog wat’ is de afgelopen maanden wel gebleken. Zo heeft hij in een korte tijd al van allerlei belangrijke taken uitgevoerd. Een kleine greep uit de veelzijdige talenten van Lars zijn onder andere dat hij heerlijke oliebollen kan bakken bij de Welkoop tijdens de oliebollenverkoopdag. Daarnaast speelt MacDales in zijn vrije tijd graag voor microfoonstandaard bij de Jeugdcarnaval. Ook is hij een uitstekende fotograaf. Dit bleek wel weer toen hij tijdens de nieuwjaarsreceptie werd gevraagd om een paar kiekjes te schieten. Maar naast fotograaf fungeert Lars ook als model, waarvoor zo nu en dan zijn maten opgenomen moeten worden zodat hij geweldig mooie hoofddeksel kan showen. Hieronder enkele foto’s uit zijn portfolio.

    

 

Maar wat weten we verder over onze Minister van Algemene Zaken? Hij is 26 lentes jong en  is de zoon van twee ouders die beiden niets met carnaval hebben! We mogen hem midden in de nacht alleen wakker maken om te zeggen dat hij de volgende ochtend vrij is en kan uitslapen. Maar als hij er toch vroeg uit moet is het eerste wat hij doet een heerlijke bak verse koffie zetten voor zichzelf. Vroeger wilde Lars profvoetballer worden, rijden in een auto met open dak en een zwembad in huis hebben. Zijn profvoetballer carrière heeft hij voorlopig even in de kast gezet. Nu trapt hij af en toe een balletje onder leiding van Adjudant Nick en loopt om fit te blijven hard (naar de bar…?). Als hij dat niet doet, ligt hij op de bank en kijkt graag series en films. Verder heeft hij als droom nog steeds dat huis met zwembad, maar als de staatsloterij daar nou eens aan mee zou helpen…?! Al heeft hij het de komende tijd toch te druk om in het zwembad te dobberen, want carnaval komt al snel dichterbij! En zo snel als het komt, is het dan ook weer afgelopen. En daarmee komt het moment waar Lars met meest tegenop ziet; ‘as-woensdag’. Niet perse omdat carnaval dan afgelopen is, maar meer om ‘het haringhappen’. Want deze traditie is niet echt zijn lievelingsvisje…
Maar zover is het nog lang niet! Eerst verheugt MacDales zich nog op heel veel gezellige momenten bij de Metworst en bij de Jeugdcarnaval en gaan ze er dit jaar met z’n allen weer een super gezellig jaar van maken!