CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dakhazen, Wagenbouwers en Buutkampioenschappen

Typ hier waar het artikel over gaat. (Dit is bij Nijs te zien!)

Het weekend van 23 november was een druk en gezellig weekendje. Tijdens het jubileumjaar wordt er veel georganiseerd, zijn we achter de schermen ook al druk bezig met onder andere de oliebollenveiling en verkoop. Maar naast dit alles is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid.

Vrijdag 23 november is Metwaldus de 56e samen met een kleine delegatie afgereist naar Gendringen. Ook in Gendringen wordt carnaval gevierd en dat hebben we geweten. In zaal te Pas organiseerde Carnavalsvereniging de Dakhazen hun pronkzitting. In een bomvolle zaal en met pullen bier op tafel hebben we genoten van een afwisselend programma van dans en buut. En konden de heupen los op de muziek van Dj Vakman Johnny. Nadat prins Jorik afscheid had genomen en was afgetreden na het zingen van zijn carnavalshit was het voor ons alweer tijd om te gaan. Metwaldus is namelijk een gewilde gast en werd deze avond op nog een andere plek verwacht. Later op de avond maakten de Dakhazen hun nieuwe hoogheden bekend, na het goede voorbeeld voor Metwaldus de 55e Anouk Roes vonden de Dakhazen het ook tijd voor een prinses. Wij feliciteren oud-dansmarietje van de Metworst Anniek van de Wetering! Zij zal dit jaar voorop gaan in de polonaise in Gendringen en omstreken als Prinses Anniek.

  

Maar zoals gezegd werd Metwaldus halverwege de avond verwacht op een feest en wel het Zillewoldse Wagenbouwersfeest in onze eigen residentie 't Molentje. Dit jaar georganiseerd door de redactie van de Vastenloavendpos. De aanwezige wagenbouwersgroepen werden uitgedaagd om met elkaar de strijd aan te gaan. Moeilijke vragen, carnavalshits raden, letterspelletjes en nog veel meer. Ook dit was een erg gezellig feestje. Op de derde plek eindigde de Foekepot, de tweede plek was er voor de optochtcommissie van de Jeugdcarnaval, maar de eerste prijs ging dit jaar naar de Tomatenplukkers. Een meter bier was hun prijs, maar die was uiteraard binnen no-time al op. Na dit alles was er tijd om tot in de vroege uurtjes gezellig bij te kletsen. Chef Optocht Ruud Gries bracht de wagenbouwers nog even op de hoogte van de nieuwe regels, vertelde dat de route van de optocht dit jaar niet is veranderd en was dit jaar voor het eerst in lange tijd de grote wisselbeker niet kwijt.

    

En door… Op zaterdagavond kon het pak weer uit de kast, mocht deze er toevallig in zijn geweest. Want na een paar uurtjes rust was het tijd om op de fiets te stappen naar Etten. daar werd door CV de Deurzetters alweer voor de derde keer de Achterhoekse Buutkampioenschappen georganiseerd. In een uitverkochte zaal bij Köster werd het buffet aan de Metworsttafel geopend en kon daarna de wedstrijd beginnen. Wie zou deze buutreedner worden dit jaar? Wordt het voor de derde keer op rij Vincent Nijhof uit Waskuupstad of gaat de winst dit jaar naar iemand anders. We werden meegenomen in het dagelijkse leven van verschillende beroepen. De BOA's van Etten, een stewardess van Easy Jet en een stelletje jagers vertelden over wat zij meemaken op humoristische wijze. Maar de beste buuts waren dit jaar Boer Willem die graag een aantal vrouwtjes wilde bestellen bij het TV-programma Boer zoekt vrouw, Willem Pieterse die na de sluiting van de AH in 's-Heerenberg werkloos thuis zit en Volkert van Volkert's frituurschuur die er met de prijzen vandoor gingen. Winnaar van de eerste twee edities Vincent Nijhof moest met zijn act als Volkert genoegen nemen met een derde plaats, Boer Willem ging er vandoor met de tweede plaats. En de winnaar volgens de vakjury en gekozen door het publiek was Daniël Schmitz uit 's-Heerenberg met zijn buut als Willem Pieterse! Wat ons betreft een zeer terechte winnaar!
Na de prijs uitreiking bleef het nog lang gezellig in zaal Köster. Wat een weekend! Dat beloofd nog wat voor de komende maanden. Nu gaat bij ons alle focus op de oliebollenverkoop! Binnenkort alle informatie hierover op onze site. 

  


 

Rood, wit, goud! Hier wut feest gebouwd!