CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagje cultuur in Köln

Op woensdag 11-11-2015 was het weer zo ver; een aantal afgevaardigden van CV de Metworst vertrok in alle vroegte richting Köln! 

Op woensdag 11-11-2015 was het weer zo ver; een aantal afgevaardigden van CV de Metworst vertrok in alle vroegte richting Köln!

Om 6.45u werden we allemaal verwacht op het afgesproken verzamelpunt, vanuit waar we vertrokken naar Bahnhof Emmerich.Bij deze nog dank aan onze taxichauffeurs van de heenweg! Super dat jullie bereid waren zo vroeg op te staan, zodat wij ons avontuur konden beginnen!

Op het sfeervolle station van Emmerich stond onze zustervereniging de Foekepot ons al op te wachten. Al zwaaiend met hun grote vlaggen werden we welkom geheten. Na het afstempelen van de kaartjes, een paar bakken koffie en ontbijt-smoothie gingen we de trein in… Arme hardwerkende Duitsers die op woensdagochtend vol frisse tegenzin de trein in stapten op weg naar hun werk en dan ook nog eens ons tegen kwamen!!! Want niet iedereen reageerde even spontaan op alle lallende feestgangers om 7.45u in de morgen. Maar er waren ook erg vriendelijke Duitsers die even een praatje met ons kwamen maken. Waaronder een goed verklede IS-er die meteen begon over Cannabis (hij kon waarschijnlijk niets originelers bedenken toen hij hoorde dat wij aus Holland kwamen).

Na een kleine twee uur en een flink aantal ‘halve tetters’ kwamen we in de stemming en kwamen we aan op Köln Hauptbahnhof. Vanuit daar lieten we ons meevoeren door de grote stroom carnavalisten, de trappen op richting der Kölner Dom. Wat een mooi stukje cultuur voor op zo’n dag! Na enkele toiletbezoekjes, die al gauw zo’n 45minuten in beslag namen, begaven we ons richting de Heumarkt. En zo waar; om 11.11uur stonden we met de laatste blikken Nederlandse pils te proosten op DE Heumarkt in Köln. Dit was een gedenkwaardig moment, want de nieuwkomers begrepen dat het de afgelopen jaren niet was gelukt om een plekje te bemachtigen op dit plein! Ook de Foekepot had zich naar binnen gewurmd en stond uitbundig te waaien met hun vlaggen. Echter kreeg na een tijdje ene J. van D. hier wel genoeg van en gooide gracieus de vlag over de menigte heen naar onze prins Metwaldus. Oeps, daar kwam de vlag bijna in aanraking met een Silvoldse aansteker… Maar gelukkig zijn wij Metworsten goed opgevoed en vloog na enig geouwehoer de Foekepotvlag net zo gracieus weer terug naar onze zustervereniging.

 

De afvaardiging uit Zeddam was ook van de partij!

Enkele uren later hadden we het wel gezien op de Heumarkt en besloten we de kroegen in Köln onveilig te gaan maken. Weer een aantal toiletbezoeken en zo’n 90minuten later stonden we in een knus kroegje ergens am Rhein. Binnen was het erg gezellig (al hebben we de kroegbaas wel verzocht contact op te nemen met Heiko i.v.m. de geluidsinstallatie), maar ook buiten zat de sfeer er goed is dankzij de vele dweilorkesten die hun tonen ten gehore brachten. Na nog een aantal kroegjes langs gestruind te zijn, werd er buiten onder het genot van een brötchen bratwurst en steak overlegd wat te gaan doen. Óf nog één kroegje pakken, óf toch maar verstandig ons richting het station te begeven. Aangezien het al richting zessen begon te gaan en we het er unaniem over eens waren dat we de trein niet wilde missen, hebben we braaf onze buutmars af ingezet naar het station. Daar was het even zoeken naar het juiste perron, maar rond kwart voor 7 konden we ons in een overvolle trein proppen. Knusjes bij dichtjes hebben we ons naar de eerste klas gewurmd, waarna een aantal probeerden bij een toilet te geraken en de rest zich in de relaxte stoelen van de eerste klas neervlijden. Tussen de rondvliegende dropjes, kaasblokjes en bierworstjes door deden een aantal van ons voorzichtig de oogjes even dicht. Tijdens de terugweg werd er nog een ‘lekker’ biertje gedronken, ervaringen uitgewisseld met andere verenigingen en zo af en toe werd er een opstootje de kop in gedrukt door onze heldhaftige Metwaldus de 52e. Al met al kwamen we weer goed aan op het gezellige station van Emmerich. Daar stonden onze taxi’s al te wachten. Bij deze ook nog dank aan onze chauffeurs van de terugweg! Super dat jullie bereid waren ons, na zo’n lange dag, het laatste stukje veilig naar huis te begeleiden!We kunnen weer terug kijken op een gezellig dagje Köln, waarin we ons Duits weer even opgepoetst hebben, we onze kelen goed doorgesmeerd hebben, maar we er vooral weer wat leuke Metworst-herinneringen bij hebben. Wat jammer dat Metwaldus de 53e dit heeft moeten missen…!Tot aankomende zaterdag allemaal!Groeten, Het Köln-comité 2015 van CV de Metworst.

Brötchen bratwurst mit zenf oder mayo.   Oogjes dicht en snaveltjes toe!