CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

CV De Metworst jury bij Survivalrun Gendringen

Op verzoek van Herbert Rougoor van Rougoor Tuin & Erf in Sinderen heeft CV De Metworst ook dit jaar weer …

Op verzoek van Herbert Rougoor van Rougoor Tuin & Erf in Sinderen heeft CV De Metworst ook dit jaar weer een aantal juryleden geleverd voor de Survivalrun Gendringen. Een enorm spektakel met vele honderden deelnemers uit binnen- en buitenland. In een lekker zomerzonnetje, maar met een temperatuur ver onder nul, volgens Gerrit -8 graden, zagen Marlies en Heiko de Vries de deelnemers als eerste langskomen. Daarna was het de beurt aan Ibe die de lopers naar rechts mocht wijzen. Ibe had niet alleen de schone taak om de lopers naar rechts te wijzen er waren ook vele fietsers die de deelnemers volgden: “Over de brug naar Rechts”, was een veelgehoorde kreet van onze voorzitter. (Belangrijke taak voor onze voorzitter).

Na verloop van tijd kwamen de atleten door de weilanden aan bij de AA-Strang waar onze secretaris Jos een bakje koffie stond te drinken. De uitstekend getrainde atleten in de eerste groepen, TSC en RUC, gingen in Apenhang langs een touw over de beek. Tot grote teleurstelling van Twan, Jorn en Cas viel er niemand in het water. Maar dat zou later bij de recreanten wel anders worden. Op instructie van Ibe ging men weer rechts verder langs de beek. (Het schijnt dat Ibe een hekel heeft aan links…) In het bos bij Engbergen aangekomen was er een wat meer ingewikkelde opdracht. Vanaf de balk, met de handen aan de touwen (voeten mogen niet omhoog), voeten mogen wel in de lussen. 

Het touw tussen de twee palen aan het einde mag je niet met je handen aanraken, maar daar moet je wel langs, dan nog even door de lus en klaar is de klus. En deze opdracht  werd dus vele honderden keren door Gertjan en Willem verteld aan de deelnemers. Sommigen stonden in totale vertwijfeling naar deze opdracht te kijken, maar iedereen heeft het gehaald. Overigens is bij deze hindernis het polsbandje van de uiteindelijke winnaar gevonden. Dankzij een oplettende Willem en Gertjan werd dit direct bij de organisatie gemeld dankzij één telefoontje. Hierdoor kon Joost Velthorst gewoon als winnaar worden uitgeroepen.

Bij Richard en Stefan hoefde men alleen over twee balken die zo’n 2 ½ meter van de grond stonden. Dit riep een vraag op bij één van de deelnemers: "waarom hangen ze die dingen niet op één meter?" Het drukste punt, qua publiek, was waarschijnlijk bij Patrick en Niek. Aan het eind van het parcours moesten de deelnemers vanaf een hoge stelling over de beek heen tokkelen.
Tot slot nog ff dit: Jurgen zorgde voor een heerlijk bakje koffie en de koeken. De foto’s zijn op 3 verschillende locaties gemaakt door Jorn, Gerard en Tonny.