CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De column van Piet; nr2 jaargang 2006-2007

Beste Karnavalisten,|
Zojuist in mijn stulpje op de Metworstplaza met een ietwat uitgebreide programma commissie nog even de gang van zaken aangaande de komende pronkzittingen…

Columnist Piet
Columnist Piet

Beste Karnavalisten,

Zojuist in mijn stulpje op de Metworstplaza met een ietwat uitgebreide programma commissie nog even de gang van zaken aangaande de komende pronkzittingen doorgenomen. Hier en daar werd er nog flink gediscussieerd maar nu staat er dan ook een dijk van een programma!

Reeds vanaf de binnenkomst staat u een geweldig spektakel te wachten. En om u vast voor te bereiden: mocht u in het gelukkige bezit komen van een kaartje voor één van beide pronkzittingen: de dress-code is rood/wit! Maar hierover wordt u door Metwaldus zelf nog uitgebreid geïnformeerd de komende tijd.

Columnist Piet
Columnist Piet

Ik zit er overigens aan te denken om mijn woning om te dopen tot congrescentrum CV De Metworst, daar er hier regelmatig metworsten over de vloer komen om te vergaderen. Geen probleem natuurlijk, daar gezelligheid altijd voorop staat. Uiteraard met een hapje en een drankje, daar kan Informateur Twijffels nog een puntje aan zuigen.

Over een hapje en een drankje gesproken: heeft u de afgelopen week nog nieuwjaars recepties bezocht? Samen met onze gewaardeerde voorzitter en Prins en Adjudant ben ik even naar de nieuwjaars receptie van De Oude IJsselstreek geweest. In het buurtschapshuis te Sinderen, lekker informeel en een kelner die begrijpt waar het bij een zichzelf respecterende karnavalsvereniging om draait.

Burgemeester Alberse kreeg van Metwaldus nog een heerlijke metworst aangeboden, die hij tijdens zijn nieuwjaars speech nog enthousiast omhoog hield en daarna pontificaal en onder luid applaus van de aanwezige bobo’s voor zich op spreekgestoelte liet liggen. Ook de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van De Metworst was bijzonder gezellig. Na de nieuwjaarstoespraak van Ibe en Metwaldus en de reeds nu al legendarische woorden van Adjudant Heiko (Oh jao?) werden alle aanwezigen nog gezamenlijk op de foto gezet. Uiteraard zorgvuldig en kundig geregisseerd door webmaster en freelance fotograaf Marco. Zijn overige fraaie en onthullende kiekjes kunt u elders op deze website bekijken.

Een ander hoogtepunt afgelopen week was uiteraard de blijde boodschap van de geboorte van de 2e spruit van Koen en Chantal Heuvels. Een wolk van een dochter is het geworden met de welsprekende naam Luca. De Minister van Informatie wist mij te vertellen dat moeder, vader en zoon Rick lichtelijk vermoeid zijn maar het verder goed maken. Saillant detail is dat de geboorte van Luca plaatsvond na slechts luttele uren na afloop van de vergadering van de Vastelaovendpos. Indien de vergadering nog iets langer had geduurd, hadden we met de hele redactie gezellig kunnen meepuffen!

Komende vrijdag gaat een uitgebreide delegatie van De Metworst naar de Pronkzitting van de Rot-Weissen in Koln. Enkele jaren geleden hebben we dat ook al eens gedaan, en het is echt een prachtige happening. Bijzonder strak geregisseerd, daar zijn Duitsers goed in, maar daarom niet minder leuk.

Helaas kan ik door zakelijke beslommeringen niet mee, maar beschik wel over een kaartje. Schaamteloos probeer ik daarom dit kaartje via deze column nog te slijten: mocht u belangstelling hebben, neemt u svp contact met mij op. Voor vervoer kan eventueel gezorgd worden.

Met vriendelijke karnavalsgroet,

Piet