CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column van Piet nr7 jaargang 2006-2007

fallback image post metworst

Beste Karnavalisten, Zo! En zeg nu maar eens dat dromen niet uitkomen! Mijn broer de Zittingspresident schreef het al eerder in zijn voorwoord…

Beste Karnavalisten, Zo! En zeg nu maar eens dat dromen niet uitkomen! Mijn broer de Zittingspresident schreef het al eerder in zijn voorwoord voor de Pronkzittingen op deze website. Het wordt een droom van een feest was de strekking van zijn verhaal. Blijkt hij over profetische gaven te beschikken! Ik zal mijn Roomse maatje Ratzi eens polsen over de mogelijkheid hem heilig te verklaren.

Beide Pronkzittingen (ja, ik schrijf ze met een Hoofdletter) waren een doorslaand succes. Alleen maar enthousiaste reacties zijn er te horen, en dat geeft moed voor de toekomst. Tot in de late uurtjes is er doorgefuifd en ook de gebakken eieren bij de familie Sprenkelder hebben het goed gedaan. De kippen zijn al weer flink aan de leg voor aankomend weekend.

 

En nog meer dromen komen uit! Zojuist is bekend geworden dat Prins Metwaldus op zíjn knieën is gegaan voor zijn Hofdame Jolanda. Te midden van de wagenbouwers bij De Bult en in aanwezigheid van Adjudant Heiko, Prins Silvius en Adjudant Paul stamelde de grote liefde van Remco JA! Prins Metwaldus kan zijn geluk nu helemaal niet meer op en zal op een rood-roze wolk de karnavalsdagen doorbrengen.

Remco en Jolanda, vanaf deze plek mijn hartelijke gelukswensen en mochten jullie nog iemand zoeken om het huwelijk in te zegenen: ik houdt mij van harte aanbevolen.

Wie het ook heel goed gedaan hebben, zijn de Kroezenhökers. Voor het eerst een grote Pronkzitting muzikaal begeleiden en het dan zo vloeiend overnemen van de Marianierskapel, keppeltje af hoor!

Gebroederlijk zaten ze vooraan bij het podium, beide dweilorkesten. Eén orkest zwaar aan de drank en aan de ketting gelegd, het andere orkest flink aan het dweilen, maar wel met de kraan open.

Echter, hoe geweldig het karnavalsjaar tot nu toe ook verloopt, af en toe komt er een kleine kink in de kabel. Zondag na het opruimen van de zaal, wil de kleine Amerikaan met zijn Sanford & Son vehikel (hij loopt ook als Sanford, zoals de oudere Metworsten en Prins Silvius nog wel weten) de Metworst rekwisieten naar de opslag brengen, weigert het barrel. Gelukkig zijn er dan altijd nog een paar handige Metworsten in de buurt die de helpende hand bieden. Als een boer met kiespijn laat Marcel zich helpen, maar de lach op zijn gezicht keert gelukkig weer terug als de diesel weer snort als vanouds.

Vanavond gaat het feesten gewoon weer door. De Olde Wieven hebben een feestje bij ’t Centrum genaamd het Olde Wievenbal. De heren mogen pas om 23.00 uur naar binnen. Als een stel bronstige herten zullen ze voor de zij-ingang op de parkeerplaats voor de deur staan trappelen, om op het moment suprème als een stel dolle stieren naar binnen te stormen. Ben benieuwd wat hun eerste actie zal zijn: hun eigen Olde Wief proberen terug te vinden in dit gemaskerde bal, of toch gewoon eerst een biertje bestellen bi’j Erik an de theek. Ik persoonlijk gok op het laatste……

Uiteraard zal ik ook (incognito) aanwezig zijn, als columnist moet je tenslotte alle activiteiten goed onderzoeken om erover te kunnen schrijven. Aankomend weekend zijn de pronkzittingen van De Foekepot. Uiteraard gaan wij vrijdagavond er met een grote delegatie van De Metworst ernaar toe. We gaan er daar net zo enthousiast feestvieren als de Foekepotters dat afgelopen weekend bij De Metworst hebben gedaan. Die hebben zich d’r prima deurhen geruurt! Want dat is karnaval, af en toe een steek onder water, maar wel gebroederlijk feest vieren en lol trappen. Dat heeft tenslotte Jeugdprinses Lisanne zo geproclameerd en die het d’r un neusje veur.

Met vriendelijke karnavalsgroet, deur Dik en Dun,

Piet