CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bouwen aan de burcht

Wederom een primeur bij CV De Metworst: ook de burcht zal tijdens de 11e van de 11e worden opgebouwd om het inluiden van het jubileumjaar extra “schwung” te geven.

Wederom een primeur bij CV De Metworst: ook de burcht zal tijdens de 11e van de 11e worden opgebouwd om het inluiden van het jubileumjaar extra “schwung” te geven. Echter tijdens het afbreken van de burcht het afgelopen carnavalsjaar heeft Bob de Bouwer de burcht eens kritisch bekeken en heeft in al zijn wijsheid besloten om

Ook voorzitter Ibe heeft een waarderend oog voor de opgeknapte burcht

voor het eerstvolgende evenement de burcht eens grondig op te knappen. Of zoals hij het zelf zegt: “D’r zitten nogal wat bratsen an ut ding en met al die laogen varf oaver mekaar wut ut d;r ok ni mooier op. En d’r mot hier en daor un betjen an geschroofd word’n”. Helaas werd het budget hiervoor door Minister van Financien niet opgeschroefd, maar Bob is met een hoop assistentie aan het opknappen geslagen, waarbij op de van hem welbekende wijze de diverse bouwmaterialen zo links en rechts bij elkaar gescharreld werden.

Een hal vol met Metworst spulen, wie wil dat nu niet?

De ultieme locatie voor dergelijke werkzaamheden is natuurlijk de hal van de firma Quintec aan de Terborgeseweg. Bob is hier kind aan huis, en weet beter dan Willem en Tonnie van Horik waar de spullen liggen (en dan bedoel ik niet alleen de Metworst spullen). En aldus wordt er nu sinds een week of vier al 3 avonden in de week aan de burcht gewerkt. Bob heeft even rondgebeld en aldus flink wat hulp kunnen regelen.

Bob heeft eerst een aantal avonden samen met Raad van Elf leden Jurgen, Richard en Patrick de burcht verstevigd en een aantal slimmigheidjes uitgekiend om de burcht sneller op te bouwen.

De ultieme droom van Bob is overigens een zichzelf opbouwende burcht, maar daar wordt nog over nagedacht. Hij wil het zelfs patenteren. Hierna zijn alle voegen tussen de stenen uitgehaald en opnieuw “geknauft” en gegrond. Knauf is overigens gewoon gips volgens de geleerden, dus de volgende keer als u iemand met een gebroken been ziet strompelen kunt u rustig vragen: “Goh, ben je geknauft?”.

Na het knaufen is het echte creatieve lid van de bouwploeg aan het werk geslagen: Bernadette! Zij is een absolute ster in het mengen van kleuren en het opbrengen van de verf op het te schilderen oppervlak. Het besmeuren van diverse kledingstukken wordt hierbij niet geschuwd. Een gevolg van al deze activiteiten is wel dat zelfs de hal van Quintec te klein is voor al deze werkzaamheden.

Bob de Bouwer kon nog net een plekje op de deurmat vinden om de tekeningen voor de poppen welke ook nog gemaakt moeten worden uit te spreiden. En dat zelfs Bob niet over alles beslist bewijst wel het feit dat Tonnie een discussie met Bob heeft gewonnen over het materiaal. Bob wilde een prachtige grote handgeschilderde clown in stukken zagen want “ut is maor holt!”.

Kleurenwonder Bernadette in actie!
Maar ja, probeer waar dan ook de vrouw des huizes een andere mening dan de hare op te dringen….. eeuwige roem is u verschuldigd indien u dit voor elkaar krijgt. Het zal er prachtig uitzien met de 11e van de 11e, daar kunt u van op aan.

 

Had Bob hem toch bijna in stukken gezaagd!

Het kleurendomein van Bernadette