CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Avondje Kroezenhökers

Vrijdagavond is de vaste oefenavond van de Kroezenhökers…

Vrijdagavond is de vaste oefenavond van de Kroezenhökers en afgelopen vrijdag dus ook weer. Tevens een goede gelegenheid voor de Oudprinsen- en Adjudanten om hun nieuwe lied te oefenen met deze muzikanten. Nieuw lied van de Oudprinsen- en Adjudanten? Ja, inderdaad. Dit illustere gezelschap laat steeds meer van zich horen en zullen tijdens de komende Pronkzittingen een lied ten gehore brengen. En hoe kan dat beter dan onder begeleiding van 2 accordeonisten aangevuld met de Kroezenhökers!

De Kroezenhoekers fanatiek aan het oefenen...

Onder strenge leiding van Wim Lammers en Wim Veenhuizen werd zowel de muzikale begeiding als de zanggroep flink door de mangel gehaald om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het resultaat mag er zijn en kunt u aanschouwen maar vooral ook horen tijdens de komende Pronkzittingen op 18 en 19 februari.
Na het oefenen van het OPA-lied gingen de Kroezenhökers nog een uurtje verder met oefenen van hun eigen repertoire om ook goed beslagen ten ijs te komen de komende weken. Want de Kroezenhökers zijn niet alleen al jarenlang een vaste waarde tijdens de Metworst Pronkzittingen, maar ook tijdens diverse andere activiteiten.

Even een losse greep uit hun programma: komend weekend 2 Pronkzittingen bij de Metworst, 27 februari pronkzitting in het Antonia, Bokkenbal, Olde Wievenbal, rondje straatversierders kijken zaterdagmiddag voor de karnaval, optocht lopen, na de optocht diverse kroegen aflopen, maandag meespelen op Zillewold HET Talent bij ’t Mölleke en nog veel meer. Dus moet er geoefend worden. Lipjes getuit en de handen stevig om de stokjes geklemd zullen we maar zeggen.
Na het oefenen is er natuurlijk ook ruimte voor een drankje en een hapje, het is tenslotte een dweilorkest!

Tussentijds even wat bijsturend overleg...
Een mooi Valentijns moment....

Ook dit nazitten werd door de fotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd, hetgeen niet door iedereen op prijs werd gesteld. We mogen uit privacy overwegingen geen namen noemen (dat horen we vaker), maar verscholen achter deze mooie bos Valentijnsbloemen zitten verscholen een kalkoenkweker/metworstbierbrouwer/speltjenever producent en tevens een Kroezenhöker wonende op de Dinxperloseweg 16 en aangezien er daar meerdere lokaties van zijn mag u zelf bepalen welke het hier betreft. Koperblazer Theo denkt er het zijne van.
Het was nog even een gezellige nazit en wij zijn ervan overtuigd dat ook de Kroezenhökers de komende weken de pupkes laoten dansen!

Jos en Frans zingen zich de longen uut ut lief...

Aankomend Veurzitter Peter moet de Metworst kleurstelling nog uitgelegd worden...