CV de Metworst

Search
Close this search box.

“Mooi maken onder winterse omstandigheden”!

fallback image post metworst

’t is al wel weer ff geleden maar velen zal het inmiddels opgevallen zijn, de huizen van Metwaldus de 47e en zijn adjudanten zijn dit jaar weer fraai versierd.

’t is al wel weer ff geleden maar velen zal het inmiddels opgevallen zijn, de huizen van Metwaldus de 47e en zijn adjudanten zijn dit jaar weer fraai versierd. Dit alles werd op een winterse zaterdagmiddag met een grote groep vrijwilligers uitgevoerd. Voor dit soort activiteiten is binnen de Metworst een draaiboek niet nodig. Noem een datum en tijdstip van uitvoer en de rest gaat vanzelf! Zo ook zaterdagmiddag 30 januari klokslag 16:00 uur.

Druk aan het werk
Ook de Boterweg wordt ff opgefleurd

Een vijftiental Metworsten ging, grotendeels per fiets, op pad om de versieringen bij de Prins en zijn Adjudanten aan te gaan brengen.
Als eerste werd koers gezet richting Bievinkstraat waar Adjudant Niek zijn thuis heeft. In de grote wei voor de boerderij werden, in een licht bevroren ondergrond bedekt met een pak sneeuw, de eerste gaten geboord. Zoals elk jaar is het aantal Metworsten wat daadwerkelijk druk is beperkt, de rest zorgt voor de nodige aanwijzingen en de leut.

Nadat de borden geplaatst waren en de vlaggen vanuit de top wapperden werden de fietsen weer bestegen. Dit keer richting Rabelinkstraat en niet naar Lintelo! Op de fiets naar Lintelo zou overigens ook teveel geweest zijn voor deze kerels. Metwaldus had immers te kennen gegeven dat hij tijdens de carnaval veel aan de Rabelinkstraat 10 zou bivakkeren. Zo werd dan ook besloten om het versieren bij de Prins aan de Rabelinkstraat te doen.

Bewonderende blikken

Ook hier was aan ruimte geen gebrek. ‘Vaak b’uj te bang’ zei Metwaldus ‘dus bouw maor zo groot mogeluk dan kunt de mensen vanaf de Raobelinkstraot ok zien dat hier Metwaldus vandan kump!
Om de kou een beetje te trotseren werd door Metwaldus nog een paar flessen Jägermeister aangebroken en het laat zich raden, dit ging er bij de bouwers goed in!
Voordat koers gezet werd richting centrum van Silvolde werd nog even snel in het buitengebied een “wegwijsbord” geplaatst.

‘As ze mien of mien adjudanten neudig hebt dan wette ze ons te vinden’, aldus Metwaldus.
In de Boterweg, waar Adjudant Dennis zijn stekkie heeft, kon in de voortuin ook maar raak versierd worden. De voortuin moest komend voorjaar toch opgeknapt worden dus enig voorwerk in spitten en boren was geen probleem.
Het resultaat mocht er vandaag zijn, een drietal fraai versierde locaties in Silvolde in een schilderachtig winterse sfeer! ‘Vaak b’uj te bang’!!

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum

Daor mu'j zun