CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Allemaal enorm bedankt!!!

Allemaal enorm bedankt!!!

Allemaal enorm bedankt!!! 

Zaterdag 7 december zou het allemaal gebeuren, de “oliebollenzaterdag” van Karnavalsvereniging De Metworst. Met heel veel vrijwilligers oliebollen verkopen. Deze extra financiële impuls kan dan gebruikt worden om, onder anderen, de dansgarde van CV De Metworst in het nieuw te kunnen steken zoals vorig jaar is gebeurd. Maar voor de grote zaterdag was er vrijdagavond eerst nog De Grote Oliebollenveiling. 51 oliebollen zouden geveild worden. Het eerste jaar gingen de oliebollen voor het bedrag van € 110.00 naar De Koekoeksbuurt in Markelo. Het jaar daarop voor € 310.00 naar Café en Zalencentrum 't Molentje.

Om klokslag elf minuten over acht werd de veiling geopend door niemand minder dan onze eigen veilingmeester Remco van Aken. 51 oliebollen met een openingsbod van € 51.51. wie zou om elf minuten over twaalf de hoogste bieder zijn?
 
Het duurde niet lang of het eerste bod werd al gedaan door FOR-ALL partyservice uit Silvolde. Al snel liep het bedrag op door bieders zoals: Grand Café De Buurman uit Silvolde, wederom De Koekoeksbuurt uit Markelo. En het was spannend… tot aan de laatste seconde. Want precies om 00:11 uur werd het definitieve bod gedaan door Grand Café De Buurman. Enkele seconden daarvoor stond het bedrag nog 1 eurocent lager! De 51 oliebollen gingen voor niet minder dan het geweldige bedrag van € 388.12 naar Grand Café De Buurman. Ook wel bekend als de residentie van CV De Foekepot. (Of de Foekepot met de biedingen iets te maken had???).
Als de eerste vrijwilligers zich melden om de oliebollen aan de man of vrouw te brengen, zijn al een aantal “Metworsten” druk bezig geweest om de eerste oliebollen te bakken. Om 06:00 uur lagen de eerste scheppen beslag al in de olie te pruttelen om goudbruin gebakken te worden. Vele scheppen volgden elkaar op. En zo ontstond een ware berg oliebollen.
 
Om 10:00 uur vertrokken dan ook de eerste verkopers met zakken vol oliebollen. Netjes gerangschikt in Metworstrode draagmandjes, welke dit jaar voor het eerst gebruikt werden. Een sponsor vond dat het toch wel netter stond om de zakken niet zo in de hand vast te houden, maar in een mandje mee te dragen. Daarvoor dank. 
Maar voordat Prins Metwaldus de 51 en zijn Adjudant samen met de voorzitter in het buitengebied op pad konden gaan, moesten ze eerst nog naar Optimaal FM. Traditiegetrouw werden daar de eerste oliebollen overhandigd aan presentator en “radiogek” Allard Ros in zijn programma “Van Mojn Tot Goedgaon”, zoals elke zaterdagmorgen tussen 09:00 u en 11:00 u 2 te beluisteren is.
 
Ondertussen werd de oliebollenkraam bij De Welkoop goed bezocht. Gezellig aangekleed in kerstsfeer met muziek en al. Voor Erwin Veenhuizen de gelegenheid zijn kerstbomen extra onder de aandacht te brengen onder de bezoekers, wat ook goed gelukt bleek. De dansmarietjes deden ook hun best, want regelmatig kwamen ze terug om weer een nieuwe voorraad mee te nemen de wijken in. 
Om 12:00 uur was het tijd om de honger te stillen en niet alleen oliebollen eten, waarvan het beslag overigens door onze eigen Jos de Bakker bereid was, maar ook de heerlijke erwten- en tomatensoep met broodjes en knakworsten, aangeboden door Marcel Massop van Barbecue & Cateringservice uit Silvolde smaakten uitermate goed.
 
Om 14:11 was het voor onze Prins Sander Klomberg en zijn Adjudant Arjan Gregoor tijd om Bij De Buurman de 51 oliebollen van de veiling officieel te overhandigen. Natuur een woord van dank, maar er werd ook gelachen en vooral geproefd. En toegeven, ook De Buurman genoot van de oliebollen. Vooraf, moet nog wel vermeld worden, kwamen de prins en adjudant van de Foekepot, geheel op eigen wijze, op een trekker, toch ook ff meegenieten naar de bakkunsten van de Metworsten. En ook zij konden niet anders beamen dat de oliebollen van De Metworst smaakte als “Un Jaor As Gin Ander”!!!
Moet nog wel vermeld worden dat de Prins bij onze eigen weerboer zijn geweest. En jawel, er werd natuurlijk gesproken over DE Trekken van Gerrit, zien eigen 6320, nou ja, hij leek er wel heelveel op Gerrit. Het was lachen daar.
 
Al met al een bijzondere dag voor De welkoop, maar vooral Karnavalsvereniging De Metworst. Door iedereen wederom hard gewerkt. Speciale dank gaat nog uit naar Jos de Bakker, zonder zijn oliebollenbeslag hadden we het niet gered. Maar ook De Welkoop in Silvolde voor het beschikbaar stellen van het terrein. Marcel Massop van BBQ en CAteringservice Silvolde, Grandcafé De Buurman en natuurlijk alle inwoners van Silvolde en omgeving die de heerlijke oliebollen gekocht hebben. Om een uur of 5 konden we de dag dan ook afsluiten met een welverdiende afsluiten bij onze residentie “t Molentje. Daar werd, na een dankwoord van de voorzitter, Peter Pruijn aan ALLE VRIJWILLIGERS,  nog een paar uurtjes gezellig nagepraat en genoten van ”De Oliebollenzaterdag” van CV De Metworst.