CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afscheid van een verenigingsicoon

Het is weinigen gegeven om al op de nog…..

Het is weinigen gegeven om al op de nog jeugdige leeftijd van 50 jaar een icoon genoemd te worden, echter deze topper verdiend deze classificatie absoluut: Ibe Bongers.
En hij neemt de komende Pronkenpresentatie, op de ultieme karnavalsdatum van 11.11.11 dan toch echt afscheid als voorzitter (CEO) van CV de Metworst.
14 jaar heeft hij deze functie met verve bekleedt.
Mede dankzij Ibe is CV de Metworst uitgegroeid tot de prachtige vereniging die het nu is en daarbij is tevens het Zillewoldse karnaval ook in de weide omgeving op de kaart gezet.

Ibe met de beroemde Metworstboom...
Altijd tijd voor een gemoedelijk praatje....

Al zijn hele leven is Ibe bij de Metworst betrokken en vanaf begin jaren ’80 ook op het podium middels de Dweilen, de Sjonnies en als een van de Gebroeders Tervoert voor de nodige dorpspolitiek. En passant trouwde hij ook nog met zijn Sandra, de dochter van onze Grootvorst.
In 1997 kwam hij bij het bestuur van de Metworst, alwaar hij vrijwel meteen ook voorzitter werd.
Samen met een goede groep bestuursleden heeft hij in deze positie veel mensen weten te motiveren om ook bij de Metworst te komen, waardoor de Metworst is uitgegroeid tot de vereniging zoals het nu is: een grote schare leden en vrijwilligers en organisatorisch de juiste mensen op de juiste plaats.

Mede onder zijn bezielende leiding is de vereniging financieel gezond, zijn er diverse commissies in het leven geroepen, heeft hij samen met Jos Onstein vele Prinsen en Adjudanten gevonden, is de Raad van Elf qua leden goed op peil en verjongd, hebben we een grandioos jubileumjaar gehad, zijn de bezoekersaantallen tijdens de diverse Metworst activiteiten ongekend hoog en is hij de drijvende kracht geweest achter de oprichting van de Metworstband.
En zo zijn er nog veel meer zaken op te noemen.
Zoals gezegd: hij deed dit niet alleen maar met een goede ploeg van bestuursleden en vrijwilligers om zich heen. Maar het zoeken van mensen met de juiste kwaliteiten en hen
motiveren de handen uit de mouwen te steken is zeker ook een grote kwaliteit van Ibe.

Ibe tijdens een van de vele vergaderingen genietend van een lekker Metworstbiertje...
Atijd even enthousiast tijdens een van de Pronkzittingen....

En altijd het verenigingsbelang in het oog houdend, maar wel met het sociale aspect in het achterhoofd.
Hij doet dit alles met de nodige dosis humor, niet onbelangrijk binnen een karnavalsvereniging.
Zo zal hij principieel als hij is nooit de eerste bestuursvergadering van het seizoen aanvangen zonder bockbier. Hij schroomt zelfs niet om zijn zonen bij weer en wind op de fiets richting Grootvorst Jan Huls te sturen als blijkt dat men vergeten is om voor deze eerste vergadering bockbier in te slaan.
Af en toe een bok schieten is Ibe ook niet geheel vreemd, maar daar zullen we het nu maar even niet over hebben, hoewel het altijd wel tot grote hilariteit binnen het bestuur zorgde. Dat is zeg maar ook de charme Ibe.

En natuurlijk tijdens de activiteiten flink mee feestvieren,
“want daar doe je het tenslotte met zijn allen voor”, zoals hij dat ons altijd graag voor het oog houdt.
Kortom Ibe: bedankt voor al die mooie jaren. Je hebt aangegeven het vooralsnog even wat rustiger aan te doen, maar op de achtergrond zullen we je raad nog goed kunnen gebruiken. En wie weet wat de toekomst nog brengt……..

Komende vrijdag is het dan echt zover: we nemen dan met zijn allen afscheid van dit verenigingsicoon als voorzitter.
Komt allen in grote getale: deze man verdiend een passend groots afscheid!

Hoe zal zijn afscheid eruit zien....