CV de Metworst

Search
Close this search box.

A. in de Hoek is terug

fallback image post metworst

A. in de Hoek is terug? Wie is dan wel A. in de Hoek? Wel dat is een columnist die vroeger veelal schreef voor de website van Silvolde 4. Benieuwd naar zijn eerste column…

Voorbestemd

De symptomen waren er al bij zijn geboorte. Rossig (rood) haar en een bleek (wit) gezicht. Hier lag het kindeke Jezus van De Metworst. Een ster in wording, zijn leven was al uitgestippeld zonder dat hij het zelf wist. Zijn naam…Robbie Nas.

Zijn kinderjaren lieten nog niet blijken dat hij een voorbestemd persoon is. Op de basisschool viel hij niet op. Bij voetballen met vriendjes struikelde hij meer over de bal dan gewoon was. Over een vriendinnetje en het eerste kusje had hij geweldige dromen. Het was een jongen als alle andere.

Vanaf de middelbare school begon hij te beseffen dat hij voorbestemd was. Voorbestemd voor het grote werk. Lang wist hij niet wat die voorbestemming was. Hij ging veel dingen uitproberen om te onderzoeken wat die voorbestemming dan wel niet was.

Zo was hij de eerste die op de daklozenparty oordopjes in had en introduceerde hij in de Achterhoek de contactlenzen. Had zijn eigen muzikale rap op TU en ging beter Nederlands praten dan Eric Schuurman. Serieus voetballen, maar ook het doel verdedigen en uiteindelijk werd hij grensrechter. Was dit dan waarvoor hij bestemd was, grensrechter bij de lagere elftallen. Nee, hij ging plaats nemen in het jeugdbestuur van de sportclub, werd organisator van de zeskamp, knuppelkoning op de winterkermis en ging werken bij kplusv (katholiek plus volgzaam). Alles probeerde hij uit om erachter te komen waarvoor hij bestemd was.

Uiteindelijk nam hij zitting in de raad van elf van CV de Metworst. Een vreemde zet voor iedereen die hem kende. Robbie en Karnaval, was hetzelfde als Robbie en Bier. Iets in hem zei dat hij dit moest gaan doen. Jarenlang zat hij in deze raad als de Cruijff van de karnavalsclub. Vaak onnavolgbaar, soms gierend uit de bocht, maar vaak ook geniale opmerkingen plaatsend en altijd vol energie. Langzaam kwam bij hem het gevoel waarvoor hij bestemd was. Zittingspresident worden bij de rood – witten!Hij zou de opvolger moeten worden van Peter. De degene die het vak van zittingspresident letterlijk en figuurlijk meer inhoud had gegeven. Hij zou Martin Pragt van de conservatieve blauw club in de schaduw zetten. Alles moest wijken voor dit voorbestemd doel! Robbie ging gesprekken aan op het hoogste niveau met Prinses Maxima en Minster Verhagen om zich op de juiste manier voor te bereiden. Zette RTL Boulevard op zijn kop en verscheen in menig krant op de voorpagina om zijn boodschap te verkondigen. Hij en hij alleen zou de juiste persoon zijn om Peter als waardige zittingspresident op te volgen.

Op 11 november 2011 werd Robbie Nas geïnstalleerd als de nieuwe zittingspresident van Karnavalsvereniging De Metworst. Het wordt “un joar as gin ander”.

A. In de Hoek