CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

2e Plek voor Makkie veur Ruud

Makkie veur Ruud eindigd als 2e in de Optimaal FM Kachelhöltjes Karnavalstrofee 2013.

Het Zillewoldse feestduo Makkie veur Ruud is op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd in de Kachelhöltjes Karnavalstrofee 2013. Hun nummer dat dit jaar geschreven was in het teken van de Zillewoldse karnaval werd door de vakjury als een echte karnavalskraker bestempeld. "Blijft lekker hangen, goede tekst en een gemakkelijke meezinger". Dat waren de kernwoorden die de vakjury aan het nummer mee gaf.

Het duo Makkie veur Ruud, dat de laatste jaren de afsluiter van de pronkzittingen verzorgde,  ontving dit jaar voor de vierde keer in 11 jaar deelname een prijs te beurt. Natuurlijk waren de heren supertrots op het bereikte resultaat getuige het live interview dat de heren gaven op de radio. Daarin gaven de heren overigens ook nog even helder uitleg over hun toekomstplannen: Optredens staan voorlopig op een laag pitje en liedjes maken? daar gaan de heren vrolijk mee verder zo was het antwoord. 

Vlnr: Jörg Knuvink namens de jury – Makkie Veur Ruud – Toine van Zee

De winnaar in deze muziekwedstrijd was Hier is mien neus! welke werd gezongen door Theo Mijnen & De Barghse Jongens. Een goede derde werd dit jaar een debutant. De groep Kei Koel uit het Pavertsdarp wist met het lied "Want Vanavond" deze plek te bemachtigen.  Dat de strijd om de trofee nog steeds leeft blijkt uit het aantal deelnemers.  Dit jaar deden maar liefst 22 inzendingen mee en naar inzicht van de vakjury waren de inzendingen dit jaar van een uitzonderlijk hoog nivo. De top drie misstond een nationale deelname niet aldus de wijze heren.

De drie winnaars kun je hieronder nog eens beluiseren in de volgorde van de ranglijst!