CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

2011 met een flashback…

fallback image post metworst
Het jaar 2011 was voor de Metworst een uniek jaar, we blikken nog even beknopt terug

Het jaar 2011 loopt alweer ten einde. De Metworst maakt zich op voor weer een jaar karnaval in Zillewold. Maar niet voordat we even kort terugblikken naar het afgelopen jaar. Bij de start van het kalenderjaar 2011 regeerden Prins Metwaldus de 48ste (Jeroen Pothoff) en zijn Adjudant (zijn broer Albert) over de Metworst. Onder hun alles zeggend motto, "wi-j loat de pupkes dansen" werden de evenementen die de Metworst in het begin van dit kalenderjaar mocht organiseren tot een succes.

De pronkzittingen werden druk bezocht en je kon er met recht een "Metworst-sfeer"proeven, vooral de zaterdagavond was in een mum van tijd uitverkocht. Maar ook de vrijdagavondzitting waar traditioneel diverse verenigingen hun bezoek brengen aan de Metworst was een succes. Met veelal eigen artiesten kon Zillewold genieten van hét avondje Metworst voorafgaand aan het karnaval 2011. De heren, die zelf deel uit maken van de Perfect Showband, gaven ‘s-avonds invulling aan een perfecte nazit waarover men nog lang sprak.

Na de zittingen kon men zich gaan opmaken voor de karnaval zelf. Zoals de redactie al meldde was dit jaar het karnavalsbal de topper in de buurt. Maar liefst 884 bezoekers wisten hun weg te vinden naar de residentie alwaar het enigste gekostumeerd karnavalsbal in de omgeving werd gehouden. Ook dit jaar wist de Metworst de entreeprijs laag te houden in combinatie met de uitbaters van het Molentje. Al jaren is er een vast lage entreeprijs met daarbij een programma met voor ieder wat wils. De muziekkeuze die er deze karnaval zat werd uiteraard ingevuld door de hoogheden zelf. De perfect showband maakte er een waar feest van. De bezoekers konden op hun klanken feestelijk uit hun bol gaan. Wil je alle filmpjes nog eens terug zien? Kijk dan op ons cvdemetworst Youtube Kanaal

Tijdens de zondagsessie liet de Metworst zich natuurlijk tijdens de optocht ook weer van de goede kant zien. Met een prinsenwagen werd de optocht sfeer gegeven. Een optocht overigens die mede door de deelnemers, organisatoren maar vooral het publiek weer tot een ware happening uitgroeide gevolgd door het traditionele familiekarnaval in de residentie. Ook hier waren de aanwezigen getuige van een uitverkocht Molentje waar tot in de late avonduurtjes vertier gevonden kon worden door zowel jong en oud. Op de maandag was het aansluitend op het jeugdcarnaval weer het tijd voor de Malle Metworst middag. Met een enthousiast publiek, of je nu Foekepotter, Jeugdcarnavalist of Metworster was, werd er op die dag karnaval gevierd zoals het hoort. Gezelligheid en vrolijkheid alom, samen met z’n allen in ons eigen Zillewold. Met natuurlijk hier werd de dag opgeluisterd door (de eigen) super artiesten als de Perfect Showband, de Zillewoldse bands de Kroezenhøkers, de Opblaosband, de M-band (die dit jaar een eigen lied uitbrachten), de jeugdcarnavalband en Makkie veur Ruud. Slotstuk op een prima verlopen karnavalsweekeinde was het optreden van de Deurzakkers en de drie Prinsen van de Zillewoldse karnavalsverenigingen. Het gehele carnvalsweekeinde werd traditioneel afgesloten op de dinsdag middag en avond bij het Centrum. Een gezellige zit leverde de conclusie op dat ook het karnval in 2011 perfect verlopen was.
Gaandeweg het jaar maakten we ons natuurlijk op voor de elfde van de elfde. Dit jaar al helemaal bijzonder omdat daar de cijfers 11 allen aan elkaar geknoopt konden worden. Kort hiervoor werd om een avond nog afscheid genomen van de hoogheden van het afgelopen karnavalsjaar. Ook deze avond was bijzonder te noemen. Maar op 11-11-2011 om precies 11 over 11 was het de beurt voor de entree van de nieuwbakken Metwaldus voor het nu lopende karnavalsjaar. De presentatie werd voorafgegaan aan het nemen van afscheid van diverse voor de vereniging belangrijke personen. Zittingspresident Peter Arentz nam afscheid maar ook het clubicoon Ibe Bongers legde zijn functie als CEO van de Metworst neer. Beide personen stonden gedurende een uur ruim in de belangstelling en kregen daarmee een waardig afscheid voor bewezen diensten. Ook werd deze avond de nieuwe zittingspresident maar ook de nieuwe CEO ingeluid. De nieuwe man die als zittingspresident de komende zittingen van ad-hoc humor zal voorzien en uiteraard e.e.a in goede banen zal gaan leiden luistert naar de naam Robbie Nas. Net als de scheidende zittingspresident, kwam ook hij in geheel eigen stijl op de bune om vervolgens de versierselen die bij deze functie horen in ontvangst te nemen. Zillewold werd kreeg hierna de introductie van de nieuwe CEO voor haar kiezen. Peter Pruijn gaat met ingang van dit jaar als de nieuwe preses door het leven en beloofde al zijn kunnen in te zetten voor de vereniging. Maar uiteraard ging de aandacht uiteraard ook uit naar de presentatie van Metwaldus de 49ste en zijn adjudant. Bertus Hogeweide en Toon Bouwmeister toonden zich in stijl aan de Zillewoldse aanwezigen. "Een joar as gin ander" was hun entree in de Zillewoldse karnaval.
{youtube}UoHtwDr_KAE|250|218|1{/youtube} {youtube}f3L1w8SWuqU|250|218|1{/youtube}
{youtube}yiZnFhviCBE|250|218|1{/youtube} {youtube}tvk7aC9cXNc|250|218|1{/youtube}
Daarna was het even rustig aan het karnavalsfront. De Metworst sloot af met de inmiddels in de volksmond bekende oliebollenverkoop. Daarbij werd voor het eerst de mogelijkheid gegeven om 49 oliebollen bij opbod aan te kopen. De bestelling werd daarbij uiteraard door de hoogheden zelf bezorgd. De oliebollenactie werd ook dit jaar weer een succes. Menig Zillewoldse bezoeker zag de oliebollen soepel van de hand gaan. Op het hoogtepunt van de verkoop werd er ook op de social media (twitter en facebook) volop getwitterd en gefacebooked over de oliebollenverkoop. Het leverde ook dit jaar weer een recordverkoop op waarmee de Metworst ook het komend karnavalsjaar weer in staat is leuke dingen te organiseren voor de Zillewoldse bevolking.

Het jaar 2011 zal worden afgesloten met het traditionele potstoten voor de hoogheden, raad van elf en overige belangstellenden. Voor de Metworst was 2011 een super jaar. Alle leden van de Metworst hopen dat we u voor het jaar 2012 wederom met vele leuke activiteiten kunnen trakteren. Maar vooral wenst de Metworst u een gezond, plezant en carnevalesk jaar toe. Om u en de uwen dit te wensen start de Metworst in het jaar 2012 met de nieuwjaarsreceptie. In een gezellige ambiance kunt u de uwen hier de beste wensen overdragen. Plaats van handeling uiteraard de residentie van de Metworst. De datum: vrijdag 13 januari 2012. Wij hopen u daar te ontmoeten maar eerst prettige feestdagen en dat het jaar 2012 "een joar as gin ander" word.