CV de Metworst

Search
Close this search box.

Rood wit goud, er wut een schans gebouwd!

In het kader hiervan gaan we 25 mei 2019 in samenwerking met Café ’t Centrum een heuse zeepkistenrace organiseren in Silvolde. 

Carnavalsvereniging De Metworst bestaat 55 jaar!

In het kader hiervan gaan we 25 mei 2019 in samenwerking met Café ’t Centrum een heuse zeepkistenrace organiseren in Silvolde. Voor zowel kinderen als volwassenen, deelnemers en toeschouwers een erg leuk spektakel.

Wat!? Lees ik dat goed? Jazeker, een echte zeepkistenrace.
Bij dezen willen we jullie uitnodigen hieraan deel te nemen. 

Hup de handen uit de mouwen en aan de slag. Wie komt er met het origineelste en snelste karretje, waarmee je samen met je team vanaf de schans op de Markt naar beneden sjeest het prachtige dorp Zillewold in? Stuurmanskunsten worden hierbij natuurlijk op de proef gesteld. En misschien moeten de drukkers wel aan de bak om jullie karretje over de finish te helpen.

Meedoen?
Er is ruimte voor 40 deelnemers. Vanuit verschillende kanten hebben we vernomen dat er veel interesse is om deel te nemen aan dit mooie evenement.  Vanaf 1 maart a.s. staat de inschrijving voor iedereen open tot het maximum aantal van 40 deelnemers is bereikt.

Wil je meedoen aan deze nu al spectaculaire race, vul dan bijgevoegd inschrijfformulier in en stuur deze voor vrijdag 15 maart terug naar secretaris@cvdemetworst.nl

Instructies en regelement

De meeste mensen hebben een beeld bij een zeepkist en een zeepkistenrace, maar voor de duidelijkheid: Een zeepkist is een zelfgebouwd of -verbouwd voertuig zonder motor en kan verschillende soorten sturen hebben: touwtjes, met de voeten sturen, met hendeltjes of met een voorvork van een fiets met daaraan een stuur. Als rem zijn verschillende mechanismes mogelijk: met een hendel contact maken met de grond, remmen door met een voetpedaal of met een hendel tegen het wiel te duwen. 

Lees het bijgevoegde reglement, voor dat je gaat bouwen alvast even door. Dan weet je waaraan jullie karretje dient te voldoen. Wel zo veilig!

Pre-party
Naast de zeepkistenrace is op 10 mei een gezellige Pre-Party bij ’t Centrum, waar de startbewijzen kunnen worden afgehaald. De toegang is gratis.

Tot zaterdag 25 mei allemaal!
Groeten, de Jubileumcommissie van C.V. de Metworst. 

Rood-wit-goud! Hier wut feest gebouwd