CV de Metworst

Oliebollenweekend

Vrijdag 6 en zaterdag 7 december stonden in het teken van Oliebollen. Heel veel oliebollen.

Wat een weekend hebben we weer mogen beleven. Het begon allemaal vrijdag 6 december om 20.11 uur. De Online en Live Oliebollenveiling was begonnen. In 't Molentje werd onder toezicht van veilingmeester Remco van Aken het eerste bod geplaatst voor Metwaldus de 57e en zijn adjudant. Al snel liep het bedrag hoog op. Met verhogingen van elke keer ongeveer 11 werd het bedrag al snel meer dan 100 euro. Dat het bedrag zo hoog op liep was mede te danken aan boden van RW Bouw, Catering Silvolde, K&F Plastics, APK Group, CV de Feestneuzen, Caravan BV en leden van de Metworst. Ook de hoogheden van de Foekepot kwamen een bod uitbrengen. Zij boden zelfs mee tot het prachtige bedrag van 399,25 euro. Helaas voor hun waren er een aantal personen die nog meer geld overhadden om de eerste 57 oliebollen te winnen. Vlak voor het einde bleef APK Group, 't Molentje, RW Bouw samen met K&F Plastics, maar ook Diede Tangelder in hoogst eigen persoon meebieden. Op het laatste moment haakte alle partijen af, want het hoogste bod was geplaatst door Remco Mijnen van Harmoni Sound samen met Diede Tangelder. Met een record bedrag van maar liefst €511,11 wonnen zij de veiling.

   

De bakploeg begon zaterdagochtend om half 6 bij Jos de Bakker. Getaag werden er manden vol oliebollen gevuld. Hierna werden ze naar de Welkoop gebracht waar ze verder werden verdeeld om door de leden van de Metworst in Silvolde en omgeving te worden verkocht. Wij zijn ontzettend blij dat het weer ons goed gezind was. De hele dag droog! Het perfecte verkoopweer en wat ging het goed.. Super gedaan met zijn allen!!! 

Metwaldus de 57e Marco Immink had geluk dat hij samen met adjudant Frank vorstelijk werd rondgereden door de voorzitter. Zijn rondrit werd gestart bij Optimaal FM en na diverse bezoeken aan sponsoren en prominenten werd de verkoop afgesloten op de Schuylenburg bij onze grootvorst Jan Huls. Waar we werden getrakteerd op een lekker pilsje en bittergarnituur. Uiteraard was er halverwege de dag een bezoek aan de winnaars van de oliebollenveiling. Zij mochten de 57 oliebollen in ontvangst nemen. En uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de oliebollen 's avonds in de bus naar het Mega Piraten Festijn nog prima smaakten.

Nadat alles was schoongemaakt en opgeruimd hebben onder het genot van heerlijke soep (gemaakt door niemand minder dan de winnaar van de oliebollenveiling van vorig jaar: Catering Silvolde) de dag gezamenlijk afgesloten. Aansluitend werd er geproost en teruggeblikt op de succesvolle verkoop. Waarvoor we iedereen willen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit oliebollenweekend. Met zoveel enthousiasme en inzet beloofd het weer een geweldig carnavalsjaar te worden bij CV de Metworst.

   

Klik hier voor alle foto's van dit weekend.

Wi-j redden ons d'r wel met!