CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metworsten bi’j Alard

fallback image post metworst

Dat de Metworsten en Alard al jaren een goeie band hebben werd vandaag weer eens onderstreept met gebak.

Dat De Metworsten en Alard al jaren een goeie band hebben werd vandaag weer eens onderstreept met gebak. Alard stond vroeger jarenlang als Hannes op het Metworstpodium. En zo waren ook diverse Metworsten aanwezig bij zijn 333ste, 444ste en 555ste uitzending van het programma "Van Moj’n tot goedgaon!"

Vandaag vond Prins Metwaldus het tijd dat hij aan het illustere rijtje Metworsten toegevoegd moest worden. Tja, maar met lege handen kun je niet aankomen, dus werd aan broerlief Jos "De Bakker" gevraagd of d’r niet weer een taart af kon. Samen met zijn adjudanten werd de weg ingezet naar de studio in Wehl. Ook Gerrit werd ff opgetrommeld zodat hij live het weerbericht kon gaan verzorgen in de studio. Allemaal waren ze net wakker van het bezoeken van de wagenbouwers en/of de oefenavond van De Kroezenhøkers, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bart snijdt de taart aan.

Tijdens de rit was Peter nog ff druk bezig met diverse telefoontjes te plegen omdat het voetbal was afgelast. Maar hoe dichter de hoogheden bij de studio kwamen, hoe klammer de handen werden. De spanning voor hun radiodebuut was voelbaar.
Bart aan het woord...
Maar na het nemen van drie stukjes taart en een lekker bakje koffie voelde het voor Bart, Peter en Rene net als bij De Bult (alleen daar is het met bier en frikadellen). Bart stelde zichzelf en de adjudanten ff voor en liet ook niet achterwege om er eens flink de beuk d’r in te gooien over het komende karnaval. Hij was ook niet te beroerd om een paar keer de naam van zijn broer Jos de Bakker te noemen (om de 4 regels…). Maar dat mocht ook wel want het gebak was weer heerlijk. Dat vond ook Alard die het zich heerlijk niet smaken tot en met de versiering op de taart aan toe (zie ook fotoalbum). Bart voelde zich al helemaal thuis voor de microfoon en gooide daarmee het programma ff in de war. Want in het laatste uur nam hij het heft in handen en wilde nog ff vlot aan de luisteraars laten weten wat er allemaal te doen is bij De Metworst met het karnaval. Daarna was het weer vlug in de auto stappen op weg naar de volgende activiteit van De Metworst: wagenbouwen en De Berkenlaan versieren, maar daarover later meer.
Hoe krijgt Gerrit het voor elkaar... 3,3 graden. Ook Gerrit vertelt live zijn verhaal
Mocht Bart een keer afwezig zijn, staan zijn opvolger al klaar. Heerlijk taartje