CV de Metworst

Het leven kan mooi zijn, mooi dat da kan

Vorig jaar heb ik hier op de website genoemd dat carnaval vieren bij De Metworst vooral samen gebeurt en dat er bij de verschillende activiteiten veel wordt samen gewerkt. Dit werd op een passende wijze verwoord in het motto van dat jaar. Het samenwerken zetten we dit carnavalsjaar op een geweldige wijze voort. Zwart-wit en rood-wit en ’t Molentje en ’t Centrum komen namelijk samen op het podium van De Metworst. Mooi dat da kan!!

Er moest even onderhandeld worden met de leiding van de zwart-witten, maar het feit dat het carnavalsseizoen dit jaar extreem kort is en reeds direct na de winterstop eindigt heeft ongetwijfeld bij de onderhandelingen geholpen. En zo hebben we dit jaar een assistent-trainer van het 1e elftal, een speler van het 1e elftal en de trainer-coach van het 2e elftal bij De Metworst als hoogheden aan het roer staan. Hun motto “Mooi dat da kan” roept bij mij allerlei associaties op.

Vanwege bovenstaande natuurlijk mooi dat verschillende clubkleuren bij De Metworst samen kunnen komen, maar ook een associatie dat het leven mooi kan zijn. Je bepaalt uiteindelijk zelf of dit een waarheid is of niet. Het is maar net hoe je naar dingen kijkt en wat je droomt. Sta je ’s ochtends op met een traan of met een lach? En wanneer je om je heen kijkt, zie je dan de zon of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond? Hoe mooi het leven kan zijn bepaal je uiteindelijk zelf, het is maar hoe je kijkt. Mooi dat da kan!! Als u thuis komt van een van de gezellige carnavalsdagen bij De Metworst, dan kijkt u opeens weer op een hele andere manier naar het leven en zullen de lach en de zon tevoorschijn komen.

Het motto van dit jaar is dan ook (wederom) uitstekend gekozen. Nog een paar dagen en dan start het carnaval bij De Metworst met de twee pronkzittingen. Dit jaar erg vroeg op 29 en 30 januari, maar wederom stijf uitverkocht! Ook dit jaar zijn we er als programmacommissie mijns inziens in geslaagd een leuk, carnavalesk en gevarieerd programma neer te zetten. Ik beloof u, het wordt een gezellige avond met een mooie combinatie van dans, muziek en humorvolle buuts. Natuurlijk vooraf gegaan door een spetterende intocht van Eric te Voert als prins Metwaldus de 53e en zijn adjudanten Nick Gries en Bertroy Navis. Ik wens u alvast veel plezier toe. Mooi dat dat allemaal kan bij De Metworst……….

Een driewerf Alaaf,
Robbie Nas
Zittingspresident CV De Metworst