CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Griezelige Pronkenpresentatie bij CV de Metworst

 Zaterdag 9 november is tijdens een spannende en griezelige avond in het Molentje Metwaldus de 57e gepresenteerd. Niemand anders dan Marco Immink is Metwaldus de 57e en zal samen met zijn adjudant Frank Pothoff dit jaar, onder het motto Wi-j redden ons d’r wel met regeren over het Metworstvolk. 

In een prachtig rood, wit, griezelige aangeklede zaal, waar de sfeercommissie van onze vereniging weer ontzettend druk mee is geweest, werd er voor de pauze vooral afscheid genomen en terug gekeken naar een fantastisch jubileumjaar. Een jaar waarin Metwaldus de 56e Casper Boegman met zijn adjudant Wilberth Koenders een groot feest hebben gebouwd en hun motto waar hebben gemaakt. Rood-wit-goud, hier wut feest gebouwd. Met een prachtige film gemaakt door Ron Berendsen met beelden van het gehele jubileumjaar werd er afscheid genomen van Casper als Metwaldus en gaat hij komende jaar alleen nog maar door het leven als koning van Silvolde. Casper en Wilberth, nogmaals ontzettend bedankt voor het geweldig jaar.

Daarnaast werd er ‘afscheid’ genomen van een geweldige groep meiden dat jarenlang ons dansgarde is geweest. Red White Dynamite dansten afgelopen weekend voor het laatst op het podium van de Metworst en dat deden ze zoals altijd geweldig. Een krachtige powerdans waarin ze voor de laatste keer hebben laten zien wie de power heeft. Maar in een zelf gemaakt filmpje hoorden alle Metworsten al dat deze meiden nog niet helemaal stoppen bij de Metworst. In verschillende functies zullen we deze meiden de komende jaren nog heel veel zien. Red White Dynamite, we hebben van jullie genoten!

Er werd niet alleen maar afscheid genomen, ook was er natuurlijk weer volop gelegenheid om de lachspieren flink aan het werk te zetten met verschillende buuts uit Zillewold en omstreken. Onder andere stond ‘No Problem’ op het podium. Harry, Rob en Babet brachten in hun buut een prachtige ode aan de wagenbouwers van Zillewold. Daarnaast werd de hele avond de sfeer er goed in gehouden door de muziek van onze eigen Band MetWorst, met als voorman ook de nieuwe voorzitter van het jeugdcarnaval.
Na de pauze begon het te spoken in onze residentie en kwamen er onder leiding van de joker kwamen langzaam en onherkenbaar het podium op. Het bleken de nieuwe dansmarietjes van de Metworst te zijn. Op deze spectaculaire manier werd de nieuwe dansgarde X-treme gepresenteerd aan het Metworstpubliek. Wij zijn ontzettend blij met zo’n grote groep en gaan de komende jaren genieten van deze fantastische meiden. Later zullen alle meiden aan worden voorgesteld in onder andere de Glossy.
 

Er is afscheid genomen, nieuwe dansmarietjes gepresenteerd, maar de grote vraag was nog niet beantwoord. Wie is Metwaldus de 57e? Wie gaat Casper Boegman als Metwaldus opvolgen? Dit werd allemaal snel duidelijk in een zeer griezelige en spannende prinsenpresentatie.

De prinsenpresentatie werd door de Joker op bruute wijze geopend. Robbie Nas werd door de doodgraver en de Joker van het podium gedragen. Daarna startte het liefdesverhaal van het Spook van het Opera, maar door beestachtig gekrijs vlucht de bruid en blijft de bruidegom eenzaam achter op het podium. Het spook blijft alleen achter en Witte Wieven komen uit alle hoeken van de zaal naar het podium toe. Dan begint het spook trouwmuziek te spelen op het orgel en zijn muziek wordt gehoord, want opeens begint een muziekdoosje te spelen en komt de bruid weer terug naar het podium. Eenmaal bij het podium aangekomen wordt muziek onheilspellend. Vlammerwerpers in de zaal, rook uit orgel en onheilspellende muziek. Het moment is eindelijk aangekomen, het moment waarop iedereen in de zaal en eigenlijk heel Zillewold op heeft gewacht. Metwaldus de 57e Marco Immink kwam samen met zijn adjudant Frank Pothoff achter het orgel vandaan

Nadat Metwaldus de 57 was geïnstalleerd en voor het eerst had plaatsgenomen zijn desk sloten onze meiden van de Metworst Young Stars de avond knallend af met hun gardedans voor de nieuwe hoogheid. Als afsluiter werden De avond sloot af met de knallende gardedans van onze Metworst Young Stars en daarna mochten als eerste mochten jeugdprins Thimo en adjudant Djay van het jeugdcarnaval onze nieuwe hoogheden feliciteren.


Klik hier voor alle foto’s van deze avond!
Klik hier voor de foto’s van de gezellige afterparty!
Kijk voor alle fimpjes op ons Youtube-kanaal!