CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elf Elf Elf Elf over Elf

fallback image post metworst

Al lange tijd was bekend dat Prins Metwaldus de 49e zich precies om elf over elf bekend zou maken.

Al lange tijd was bekend dat Prins Metwaldus de 49e zich precies om elf over elf bekend zou maken. Een zeer strak geregisseerd programma zou dit mogelijk moeten maken. En dat lukte! Toen de digitale klok boven het podium 11:11 aan gaf, stonden ze er: Prins Metwaldus de 49e, Bertus Hogeweide, en zijn adjudant Toon Bouwmeister Voorafgaand was er echter een spectaculaire prinsenpresentatie. De zaal hulde zich in het donker. Op het podium openbaarde zich een magische zwarte kast. Spannende muziek begon te klinken, waarop de nieuwe dansgarde statig naar voren marcheerde.

Een maal op het podium ontpopte de garde zich tot een waar showballet voorzien van vraagtekens op hun rug. Een temperamentvolle dans werd opgevoerd rond de magische zwarte kast. Op de laatste maat werden de deuren van deze kast open getrokken. Was het de prins? Nee, het was een in het wit gehulde goochelaar met twee assistentes. Fantastisch vormgegeven door Roger Scholten en Daan en Kees Mulder. Zij probeerden met hun act een konijn uit een hoge hoed te toveren. Het konijn bleek echter spoorloos.

Op de muziek van Flappie werd haastig gezocht naar het verdwenen beestje. Helaas zonder resultaat. Uiteindelijk werden de deuren van de magische zwarte kast wederom open getrokken. Was het de prins? Nee, het konijn was terecht en sprong aan één streep de zaal uit. Gerucht gaat dat Jos Onstein, na zijn beroemde rol als Bassie, zich in het konijnenpak voorthuppelde.

De kist was leeg. Het werd tijd voor de volgende act van de goochelaar. Zijn beide assistentes haalden een willekeurige bezoekster naar voren: Tineke Beekman (vriendin van Jaap Kok red.). Zij werd de magische zwarte kast ingeleid. Haar hoofd en handen werden in daarvoor bestemde openingen naar buiten gestoken. Echte magie zou nu beginnen. Haar armen werden tot het onmenselijke naar buiten getrokken en haar hoofd werd helemaal naar beneden geschoven. Een truc waar Hans Klok zijn vingers bij af zou likken en best bereid was om voor te betalen. Nadat Tineke in normale proporties terug was geschoven, kon ze onder luid applaus weer in de zaal plaats nemen. De deuren van de magische zwarte kast werden wederom gesloten en de opmaat voor het ware moment begon. In de ultieme truc kwamen op het moment supreme, gehuld in de rook van een heus rookkanon, Prins Metwaldus de 49e en zijn adjudant letterlijk uit de kast. Ze gingen helemaal los op de klanken van Queen’s One Vision. En dat allemaal onder hun motto “Un jaor as gin ander”. En zo begon het nieuwe carnavalsseizoen dan ook. Met een pronkenpresentatie as gin ander!