CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een goed begin van 2016 (UITVERKOCHTE PRONKZITTINGEN!!!)

Het nieuwe jaar is weer begonnen en uiteraard begint deze ook met een nieuwjaarsreceptie van onze vereniging.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en uiteraard begint deze ook met een nieuwjaarsreceptie van onze vereniging. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie begon vanaf 19:00 uur de officiële verkoop van de pronkzittingskaarten (vrijdag 29 en zaterdag 30 januari) en entree bewijzen voor de feestavond met Hike (6 februari).
 
Door de groei van het leden aantal hebben wij er ook dit jaar voor gekozen om de leden en sponsoren allereerst de gelegenheid gegeven om de kaarten, voor de meest favoriete pronkzittingsavond (de zaterdag), op te komen halen. Dit konden zij doen van 19:00 uur tot en met 20:30 uur.
De kaarten voor de pronkzitting op de vrijdag alsook de kaarten voor Hike waren meteen voor de verkoop beschikbaar. De verwachting werd bewaarheid. Er stond vanaf 19:00 uur al een mooie rij met leden, sponsoren en niet-leden. De rij stond zelfs buiten (ook omdat de tafel strategisch gezien niet heel handig stond, maar een stoer gezicht was het wel). Het heeft ons in ieder geval al aan het nadenken gezet voor de opstelling voor volgend jaar.
 
Zowel de kaarten voor de zaterdag als de vrijdag zijn inmiddels al uitverkocht.
Wat geweldig om te zien dat zoveel mensen graag onze pronkzittingen willen bezoeken. Een duidelijk signaal naar onze programmacommissie.
Mooi dat da kan!! Ga zo door!!
 
Ook de Hike kaarten vonden al gretig aftrek. Ook deze kop is eraf. De kaarten voor Hike zijn vanaf maandag 4 januari in de voorverkoop bij onze residentie ’t Molentje (Molenweg 3) en uiteraard ook bij De Welkoop (Ulftseweg 126) te Silvolde.
 
Om 21:11 uur begon dan eindelijk de nieuwjaarsreceptie. Uiteraard maakte onze voorzitter, Peter Pruijn, even van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen toe te spreken. Na de toespraak van de voorzitter was dan eindelijk het woord aan de hoogheden, Metwaldus de 53e (Erik ter Voert) en zijn adjudanten Nick Gries en Bertroy Navis. Bertroy verzorgde de aftrap namens de hoogheden, gevolgd door Nick (die het dit keer kort wist te houden, maar nog wel even aangaf dat de dames van Zillewold en omstreken even moesten wachten, want de vrijgezelle adjudanten hebben na de carnaval pas weer tijd voor jullie) en Metwaldus himself. De speech stond onder andere in het teken van hetgeen zijn tot nu toe allemaal al hadden meegemaakt en welke beleving zij daar bij hadden. De oliebollenverkoop was toch wel een hoogte punt en dat wordt vaker genoemd. Dit komt simpelweg omdat op deze dagen (de veiling op de vrijdagavond, de verkoop deur-aan-deur en bij De Welkoop, tot het schoonmaken van de pannen) zeer veel Metworstmensen op de been zijn van jong tot oud. “Ut geet goed a’j ut samen doet!” blijkt elk jaar maar weer op deze dag. Mooi dat da kan!
 
De nieuwjaarsreceptie werd muzikaal verzorgd door niemand minder dan DJ Jari (Jari ten Have). Door een kleine kink in de kabel werden wij gedwongen om even snel te schakelen en dan is het handig om een grote groep mensen aan onze vereniging gebonden te hebben die allemaal verschillende kwaliteiten hebben. Door het plotseling wegvallen van de geplande DJ werd meteen geschakeld met Jari die nog druk bezig was met de wagenbouw van de carnavalsgroep De Feestneuzen! De verf werd van de handen afgewassen en daar stond Jari binnen no-time in de Residentie. Naast de DJ moest ook de apparatuur van diverse plekken vandaan getoverd worden, maar ook dat is allemaal goed gekomen. Wat een feest wist die jongen ervan te maken! Het was zeker een open sollicitatie naar De Metworst toe om in de (nabije) toekomst vaker de muzikale klanken binnen activiteiten van De Metworst te verzorgen. Hulde aan Jari, die dit even zo op zeer korte termijn toch even neer zet!