CV de Metworst

Boeren Pronkzitting 2020

pronkzitting cv de metworst 2020

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het dan eindelijk zover. De pronkzittingen. De kaarten voor beide avonden waren al wekenlang uitverkocht en dat beloofde natuurlijk al veel goeds. Ook dit jaar is het de programmacommissie weer gelukt om een fantastisch programma in elkaar te zetten voor Prins Metwaldus en al het publiek. De pronkzittingen stonden, hoe kan het ook anders, in het teken van de boerderij. Dit was ook in de aankleding van de zaal goed terug te zien. Beide avonden werden muzikaal omlijst door onze Band Met Worst.

Na een kort welkomstwoord van herenboer en zittingspresident Robbie Nas kon de intocht beginnen. Er werd afgetrapt met echte boerenrock van überboer Bennie Jolink. Toen was daar Jesse Klaver die het feestje nog even dreigde te verpesten, maar daar stak het bestuur gelukkig een stokje voor. De klompendans werd ingestart en onze nieuwste dansgarde X-treme kwamen als echte melkmeisjes naar het podium. Na een tradionele klompendans kon het feest pas echt beginnen met de opkomst van de boeren van de raad van elf. Als laatste kwam natuurlijk ook Metwaldus de 57e Marco Immink en adjudant Frank Pothoff samen met de Metworst Young Stars de zaal binnen. 

De avond kon met de proclamatie echt beginnen en het werd snel duidelijk dat Metwaldus de 57e en adjudant zich hier samen met hun zoons Nils en Wout wel mee zouden redden. Na deze woorden werd het podium vrijgemaakt voor het eerste optreden: Onze minimarietjes. Net zo schattig als altijd lieten zij een prachtige dierendans zien. En we bleven dansen, want hierna volgde een spetterende Gardedans van de Metworst Young Stars. Complimenten aan beide dansgardes en hun begeleiders, dat doet menigeen jullie niet na!

Na deze beats was het tijd om de lachspieren te laten werken. Meerdere buutreedners betraden het podium. Vanuit Grolle, Waskuupstad, Drenthe en uit ons eigen Zillewold kwamen de artiesten om hun verhaal te doen op ons podium. Zo besprak ons eigen Bremske zijn avonturen en ontberingen als zwerver in Amsterdam. Voor de pauze is het altijd tijd voor onze buurtvereniging en collega prinsen en adjudanten. We vonden het weer super om te zien hoeveel verenigingen weer aanwezig waren. Voordat dit kon gebeuren werd het programma onderbroken door de kinderen van Metwaldus en Silvius. Een grote verrassing voor beide prinsen!

Het publiek werd ook nog even verrast door een ware dancebattle tussen Metwaldus en Silvius. Het was goed te zien dat ook zij in het geheim vele uurtjes hebben geoefend. Maar na de Foekepot was het tijd voor de echte bazen van Silvolde: Jeugdprins Bas, adjudant Cas en hun gevolg. T’is altied te kort is hun motto en zo ook weer hun optreden. Een sterke, lachwekkend speech en op beide avonden twee fantastische dansen door de dansmarietjes van het Jeugdcarnaval.

Na even een pauze in het programma te hebben gehad ging het tweede deel van de avond van start. Ook dit deel stond weer garant voor veel muziek en buuts. Om te beginnen met de act van de raad van elf. Als handspreekpoppen zette de Raad van elf de zaal meteen weer op zijn kop en zat de sfeer er al snel weer helemaal in. Vervolgens was het ook tijd voor X-treme. Onze nieuwe dansgarde stond al weken te poppelen om voor het eerst op het Metworst podium te mogen dansen, met veel gezonde zenuwen in lijf dansten zij een prachtige dans!

Op zaterdagavond werd Leo Vreeman door het bestuur van de Metworst nog even goed in het zonnetje gezet. Na bijna 25 jaar zich te hebben ingezet bij de Metworst deed Leo afgelopen jaar een stapje terug. Voor alles wat Leo de afgelopen jaren heeft gedaan voor de Metworst vond het bestuur het zeer gepast om Leo als eerste Lid van Verdienste te maken van Metworst. Nogmaals bedankt, Leo! En deze eretitel is zeer verdiend!

Beide avonden werd knallend afgesloten met een spetterende finale door Babet en Letitia samen  met alle medewerkers en artiesten van deze pronkzitting om vervolgens tot in de late uurtjes te feesten op de afterparty met DJ Jari op vrijdag en DJ Vakman Johnny op zaterdag.

We kijken terug op een geweldig weekend en kijken nu al uit naar het volgende weekend. Op zaterdagavond vieren we feest in een uitverkocht Molentje op de grandioze feestavond met Q5 New Style en DJ Jari, op zondag gaan we na de optocht met heel Zillewold gezellig napraten met de Perfect Showband op het podium en op maandag doen we dat nog eens dunnetjes over en komen als knapper op de vuurpijl Stef Ekkel ook nog even langs! Meer weten en op de hoogte blijven? Volg ons op facebook, Instagram, twitter en Youtube.

Ron Berendsen (film) en Iris Epping (foto’s) hebben er voor gezorgd dat iedereen nog even kan terug genieten van deze gedenkwaardige avonden.

Bekijk op ons Youtube-kanaal alle acts, dansen en nog veel meer terug
Klik hier voor de foto’s van de vrijdagavond
Klik hier voor de foto’s van de zaterdagavond
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van vrijdag
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van zaterdag