CV de Metworst

Potstoten wordt gezellig avondje uit

Het gezellig avondje potstoten is weer voorbij… helaas!

…en met een geweldige stoot uit de rechterhoek raakten ze elkaar… de witte en de rode bal.

In een gezellige sfeer werd dit jaar op de 27e december het traditionele potstoten wederom een gezellig avondje uit. In drie ronden werd door de aanwezigen gestreden om het fel begeerde Metworstservies mee naar huis te kunnen nemen.

Tijdens het potstoten werd er flink wat afgejoeld, gemazzeld, met vaktermen gesmeten en werden minder goede stoten afgewisseld met briljant uitgekookte series. Maar ook op deze avond vonden de rode en witte bal elkaar met regelmaat met de aanwezige Metworstleden en in het bijzonder de hoogheden in de hoofdrol.

Vooraf kon een ieder weer even kijken wat de prijzenkast dit jaar allemaal voor een verassingen in zich had. Een flesje wijn of een ander soortgelijk drankje werd uit het kerstpakket meegenomen en ingebracht als te winnen prijs.

In de eerste ronde was het nog een beetje aftasten. Hopen dat je voorganger een niet te moeilijke volgende stoot voor je aflegde zodat je nog een ronde mee kon blijven doen. Een praatje hier en een praatje daar onder het genot van een drankje was het al gauw duidelijk dat de gezelligheid voorop stond.

In de  laatste ronde, waar het dus ging om de “Hoofdprijs”, was het zaak om zelf te overleven en zorgen dat je tegenstanders uitgeschakeld werden. Al ging het natuurlijk gepaard met veel gelach en de nodige drankjes. De ultieme stoot kwam deze avond op naam van Johnny van Ree. Hij legde de bal zo moeilijk neer voor de tegenstander zodat deze miste. Was het vorig jaar Chantal Heuvels die de hoofdprijs (het Metworstservies) mee naar huis toe nam, dit keer was de vorig jaar onttroonde Johnny van Ree opnieuw de winnaar van de laatste ronde.
Al met al een prima en gezellige avond. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig. Nu op naar de jaarwisseling en de nieuwjaarsreceptie. Benieuwd naar het programma voor de komende dagen? Klijk even in het programma.